Bekend van:
FUT haartransplantatie - Haarkliniek de Kroon

FUT haartransplantatie

Wat is de FUT haartransplantatie?

FUT haartransplantatie staat voor Follicle Unit Transplant. Bij de FUT techniek wordt er een stukje donorhuid met haar van het achterhoofd verwijderd. Vervolgens worden de haarzakjes eruit gesneden en voorbereid om vervolgens op de kale plek van het hoofd aan te brengen. Het gaat hier dus om het verplaatsen van haargroei. Door het verwijderen van een strookje hoofdhuid blijft er na afloop een zichtbaar litteken achter.

Let op: Bij Haarkliniek de Kroon bieden we uitsluitend de innovatievere FUE haartransplantatie aan, maar we informeren u graag over andere haartransplantatiebehandelingen.

Over de FUT behandeling

Bij een FUT haartransplantatie wordt tijdens de behandeling een strook met haar van het achterhoofd verwijderd. Dit is het deel waar de erfelijke variant van haaruitval doorgaans geen invloed heeft op de haargroei. Het weg te snijden reepje met haar is doorgaans 5 tot 15 centimeter breed en heeft een gemiddelde hoogte van een centimeter. Er groeien gemiddeld op een vierkante centimeter 150 tot 200 haren en er is dan ook 5 tot 7 vierkante centimeter aan donorgebied nodig om 1.000 haarzakjes te verplaatsen.

Tijdens de behandeling worden door haaruitval veroorzaakte kale plekken bedekt met uw eigen haar. De chirurg snijdt een reepje met haar uit de haarkrans om het strookje vervolgens te laten versnijden tot losse haarzakjes, waarna ze geïmplanteerd worden in het ontvangstgebied.

Het verloop van een FUT haartransplantatie

De FUT behandeling begint met het aftekenen van de haarlijn op de hoofdhuid. Na de plaatselijke verdoving van de huid en het eventueel scheren van het hoofdhaar begint de chirurg met het wegsnijden van het donorgebied. Daarna hecht de chirurg de incisies en versnijdt een technicus de haarzakjes. U krijgt een antibioticum op de hoofdhuid toegediend om het risico op ontsteking te beperken. De chirurg plaatst de haarzakjes die geprepareerd zijn in een groeivloeistof stuk voor stuk in de incisies van het transplantatiegebied.

Invasieve operatie

Een FUT haartransplantatie is een invasieve operatie. Na de plaatselijke verdoving snijdt de chirurg het huidstukje van het donorgebied weg. Door het snijden van de huid ontstaat er een incisie die gehecht dient te worden. Hierdoor blijft er na de FUT haartransplantatie een litteken achter. Dit litteken is overigens alleen opvallend zichtbaar als de haren op het achterhoofd gemillimeterd zijn.

Verschil tussen de FUE en FUT haartransplantatie

We leggen graag de verschillen uit van FUT haartransplantaties en de FUE haartransplantatie van Haarkliniek de Kroon:

FUE haartransplantatie

 • Slechts minuscule littekens
 • Moderne haartransplantatiebehandeling
 • Tijdrovende behandeling vanwege een voor een transplantatie
 • Meerdere dagbehandelingen na elkaar mogelijk
 • Natuurlijker resultaat

FUT haartransplantatie

 • Zichtbaar litteken (bij gemillimeterd haar)
 • Verouderde haartransplantatiebehandeling
 • Donorgebied moet langer herstellen voor een volgende behandeling
 • Niet meerdere dagbehandelingen na elkaar
 • Relatief snelle behandeling
 • Langere genezingstijd
 • Meer infectiegevaar vanwege grotere wonden
Haarkliniek de Kroon intake

Alternatief voor de FUT haartransplantatie

Haarkliniek de Kroon voert geen FUT haartransplantaties uit, maar is gespecialiseerd in één behandeling: de FUE haartransplantatie. Bij deze modernere haartransplantatiemethode verwijderen we haarzakje voor haarzakje uit het donorgebied, zonder dat er een reepje hoofdhuid wordt verwijderd. Hierdoor zijn er geen hechtingen nodig en blijft er geen litteken achter.

Meer weten? Lees dan alles over de FUE haartransplantatie of vraag direct een gratis consult aan.

Geverifieerd

“De haartransplantatie prijs leek in eerste instantie te goed om waar te zijn.”

Ik had wat spaarcenten dus dit was een uitkomst voor mij, uiteindelijk is de behandeling perfect gelukt. Ik voel mij zekerder en ben blij dat ik het gedaan heb.

M. de Maas

Veelgestelde vragen over de FUT haartransplantatie

 • Hoelang duurt een FUT behandeling?

 • Hoe weet ik of ik geschikt ben voor een FUT haartransplantatie?

 • Wanneer is het resultaat van de FUT haartransplantatie zichtbaar?

 • Is de FUT methode een pijnlijke behandeling?

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.