Bekend van:
Haartransplantatie nabij België – Haarkliniek De Kroon

Haartransplantatie België

Een mooie volle bos haar is binnen handbereik!

Merkt u dat uw haar dunner wordt of heeft u last van zichtbare kale plekken? Dan kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Met een haartransplantatie transplanteren we gezonde haarzakjes van het donorgebied op uw achterhoofd naar kale plekken, bijvoorbeeld op uw kruin of inhammen. Het resultaat van deze behandeling is een mooie, volle bos haar die er natuurlijk uitziet.

Wilt u weten of een haartransplantatie ook een oplossing kan bieden voor u? Dan is het noodzakelijk dat we eerst met u in gesprek gaan. Graag nodigen we u uit voor een vrijblijvend consult waarbij we uw wensen bespreken en vertellen wat u kunt verwachten van de behandeling. Een haartransplantatie is mogelijk in de volgende gevallen:

 • U heeft last van alopecia androgenetica, oftewel mannelijke kaalheid
 • Er is sprake van haaruitval door brandwonden en littekens
 • Uw haar heeft lange tijd onder spanning gestaan door o.a. extensions en strakke vlechten

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Ook als inwoner van België kunt u profiteren van onze expertise en lage prijzen. Onze kliniek is gunstig gelegen in Breda, 7 minuten vanaf de Nederlandse grens, en is eenvoudig te bereiken met de auto.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Plan een vrijblijvend consult in

Een consult bij Haarkliniek De Kroon is in alle gevallen gratis en vrijblijvend. Zo kunt u zich zonder druk laten informeren naar de mogelijkheden. Plan een afspraak in door te bellen naar +31 76 – 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Consult aanvragen +31 76 7002349

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons ervaren en deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 9.5
 • Transparante tarieven
 • Deskundige en ervaren artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten

Gunstige ligging voor inwoners van België

Per jaar ontvangen we 200-300 Belgische klanten in onze kliniek. Niet vreemd ook, als u zich bedenkt dat de prijzen in België soms wel 2 keer zo hoog zijn als in Nederland. Profiteer dus ook als inwoner van België van onze lage tarieven. Daarnaast is de wachttijd in België vaak erg lang. Onze kliniek ligt net over de Nederlandse grens. Vanaf de grens is de afstand naar de kliniek 7 minuten, dus u hoeft er niet ver voor te rijden.

Een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon

Doe de online haartest en ontdek hoeveel grafts u nodig heeft

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal grafts die er getransplanteerd moeten worden. Omdat iedere mens uniek is, kan de benodigde hoeveelheid van persoon tot persoon verschillen. We begrijpen natuurlijk dat het fijn is om van tevoren te weten met welke kosten u rekening dient te houden. Daarom bieden we u de mogelijkheid om een online haartest te doen voordat u bij ons op consult komt. Door de online haartest in te vullen, krijgt u van ons een prijsindicatie. We streven ernaar om u binnen twee werkdagen van een advies te voorzien.

Doe de online test

Geverifieerd

“Dankzij Haarkliniek De Kroon is het zetten van de eerste stap naar een haartransplantatie eenvoudig en laagdrempelig.”

Via de website kon ik gemakkelijk een online haartest invullen. Binnen enkele dagen ontving ik een prijsindicatie, waarna ik een consult inplande. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze!

D. Lofenberg

Oorzaken haaruitval

Heeft u last van haaruitval? Dan bent u lang niet de enige. Ongeveer 60% van de mensen krijgt te maken met haaruitval of kaalheid. Maar wanneer spreken we van haaruitval? Bij ieder mens groeien er gemiddeld 100.000 haren op het hoofd. Dagelijks vallen er 50 tot 100 haren uit. Wanneer u meer dan 100 haren per dag verliest, heeft u te maken met haaruitval. Haaruitval of kaalheid komt voor bij zowel mannen als bij vrouwen.

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mensen merken dat kaalheid in hun twintiger jaren ontstaat en met de jaren verergert. Haaruitval kan echter ook ontstaan door uw voedingspatroon of gemoedstoestand. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol bij kaalheid. Hieronder leest u meer over de meest voorkomende oorzaken van haaruitval:

Ouderdom

Bij vele mensen wordt het haar met de jaren dunner en valt het uiteindelijk uit. Hierdoor ontstaan er kale plekken, bijvoorbeeld bij de kruin of inhammen. Haaruitval komt voornamelijk voor bij mannen, maar zien we ook terug bij vrouwen.

Erfelijke bepaling

In sommige gevallen is kaalheid erfelijk. Een voorbeeld hiervan is alopecia. Dit is een erfelijke aandoening met kaalheid als gevolg. Deze aandoening komt voor in verschillende varianten: van kale plekken tot geleidelijke haaruitval. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

Stress

Ook stress kan een rol spelen bij haaruitval. Wanneer iemand hevige stress ervaart, schieten de niveaus van bepaalde hormonen zoals cortisol en adrenaline omhoog. De interactie van diverse stresshormonen kan tijdelijke of permanente haaruitval als gevolg hebben.

IJzertekort

Vitaminen en mineralen zijn nodig om uw lichaam in goede conditie te houden. Wanneer er sprake is van een tekort aan ijzer, kan dit haaruitval als gevolg hebben. Voorkom een tekort aan ijzer door voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte te nuttigen.

Afwijking aan de schildklier

De schildklier maak hormonen aan en regelt belangrijke processen in het lichaam. Wanneer de schildklier niet goed werkt, kan de hormoonbalans verstoord worden, met haaruitval als gevolg.

Medicijngebruik

Sommige medicijnen hebben invloed op de huid en het haar. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde anticonceptiepillen of antidepressiva. Lees daarom de bijsluiter van voorgeschreven medicatie goed door voordat u ze gebruikt. Eventueel kunt u met uw huisarts overleggen over alternatieven.

Hoe voorkom ik haaruitval?

Hoewel haaruitval in sommige gevallen erfelijk is, is het wel degelijk mogelijk om het proces van toenemende kaalheid enigszins te vertragen. Hieronder vindt u enkele maatregelen die u kunt toepassen in het dagelijks leven om haaruitval zo veel mogelijk te beperken. Deze tips gaan voornamelijk over uitwendige en inwendige verzorging.

Haartransplantatie nazorg

Uitwendige verzorging: houd uw haar en hoofdhuid gezond

Om uw haar en hoofdhuid zo gezond mogelijk te houden, is het belangrijk dat u ze goed verzorgt. Door uw haar en huid goed te verzorgen, voorkomt u dat er meer haren uitvallen dan normaal. Het is belangrijk dat u zo min mogelijk in aanmerking komt met hitte. Vermijd daarom verhittende apparaten als föhns en krultangen. Deze kunnen een nadelig effect hebben op de haarkwaliteit. Daarnaast kan een hete douche ook de hoofdhuid uitdrogen. Douche daarom niet te heet, was uw haren niet te vaak en maak gebruik van een milde shampoo. Let ook op bij het borstelen van uw haar. Gebruik een zachte borstel om te voorkomen dat u het haar beschadigt. Heeft u langer haar? Draag dan zo min mogelijk een strakke staart, knot of vlechten om langdurige spanning op de hoofdhuid te vermijden.

Inwendige verzorging: nuttig voldoende vitaminen en mineralen

Om haaruitval zo veel mogelijk te beperken, is inwendige verzorging misschien wel nóg belangrijker dan uitwendige verzorging. Zorg er daarom voor dat u voldoende vitaminen en mineralen tot u neemt. Dit kan via voeding of door het nemen van supplementen. Vermoedt u dat u te weinig vitaminen of mineralen binnenkrijgt? Neem dan contact op met uw huisarts of diëtist. Zij kunnen u ondersteunen bij het creëren van een gezond voedingspatroon. Belangrijk is dat u geen extreme diëten volgt. Ook hierdoor kan er een tekort aan nodige voedingsstoffen, vitaminen of mineralen ontstaan.

Haartransplantatie: de behandeling

Overweegt u een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon? Onze kliniek is gunstig gelegen in Nederland, 7 minuten vanaf de Nederlandse grens. Hierdoor kunt u ook als inwoner van België een beroep doen op onze expertise en profiteren van onze lage tarieven. We lichten graag toe welke stappen u doorloopt wanneer u een haartransplantatie ondergaat in onze kliniek. U leest het hieronder:

1. Plan een gratis consult in

De eerste stap naar een volle bos haar is het aanvragen van een consult. Dit doet u eenvoudig via ons contactformulier. Dit consult is altijd gratis én vrijblijvend. Tijdens deze afspraak vertellen we u alles over haartransplantaties en de FUE methode (Follicular Unit Extraction) die we gebruiken. We brengen uw huidige situatie in kaart en bespreken uw wensen. Ook vertellen we wat de mogelijkheden zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten. Onze specialisten stellen een persoonlijk behandelplan voor u op. Zo bent u altijd verzekerd van het mooiste resultaat voor uw situatie. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om te spreken met eerdere cliënten over hun haartransplantatie.

Wilt u eerst een prijsindicatie ontvangen voordat u een consult bij ons inplant? Doe dan de online haartest.

2. Haarzakjes verwijderen

Op de dag van de behandeling starten we, indien nodig, met het scheren van uw haar tot millimeterlengte. Ook brengen we een lokale verdoving aan, zodat u de haartransplantatie als pijnloos ervaart. U blijft dus bij bewustzijn, maar voelt niks van de behandeling. Met een holle naald verwijderen we één voor één de gezonde haarzakjes uit het donorgebied van de achterkant van uw hoofd. Deze haarzakjes noemen we grafts. De grafts worden in een oplossing geplaatst, waardoor ze sterk blijven. Elke graft bevat één tot vier haren. Hoeveel grafts we transplanteren, is afhankelijk van onder andere uw wensen.

3. Grafts implanteren

Wanneer alle benodigde grafts zijn verwijderd uit het donorgebied, starten we met het implanteren van de haarzakjes in het ontvangstgebied. Met een minuscule naald maken we kleine sneetjes in de hoofdhuid waar we de grafts in plaatsen. Het duurt enkele dagen voordat de grafts zich aan de huid hechten. Na twee tot drie weken vallen de getransplanteerde haren uit en maken ze plaats voor nieuwe haren. Het effect van de haartransplantatie wordt twee tot drie maanden na de behandeling zichtbaar. Dan beginnen de nieuwe haren te groeien. Het duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden tot de volledige lengte en kwaliteit van het getransplanteerde haar zichtbaar is. Het resultaat is een mooie, volle bos haar die zeer natuurlijk oogt.

Een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/02/Behandelkamer-grafts-2-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

FUE haartransplantatie

Wanneer u last heeft van haaruitval, kan dit grote gevolgen hebben voor uw zelfvertrouwen. Cliënten geven aan dat zij zich door kaalheid onzeker en ongelukkig voelen. Gelukkig kan Haarkliniek De Kroon in die gevallen uitkomst bieden, namelijk met de FUE haartransplantatie. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Deze behandeling wordt uitgevoerd door ervaren artsen in onze moderne en professionele kliniek. Een FUE haartransplantatie stimuleert de haargroei en voorkomt haaruitval in de toekomst. Dankzij deze methode kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Zonder littekens en met het meest natuurlijke resultaat. Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u de video hiernaast bekijken. Hierin leggen we ook uit waarom we de FUE methode verkiezen boven de ouderwetse FUT haartransplantatietechniek.

Haartransplantatie behandeling

Kosten haartransplantatie

Bij Haarkliniek De Kroon bent u verzekerd van de beste haartransplantatie behandelingen tegen lage tarieven. Dankzij onze specialisatie in haartransplantaties en efficiënte werkwijze kunnen we een voordelige prijs garanderen. Bovendien geven we een levenslange garantie op onze haartransplantaties. Zo weet u zeker dat u alleen het allerbeste resultaat kunt verwachten. Voor meer informatie over de opbouw van onze tarieven voor FUE haartransplantaties kunt u terecht op onze pagina kosten haartransplantatie.

Ontmoet het team van Haarkliniek De Kroon

Maak kennis met de specialisten van Haarkliniek De Kroon. Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren professionals. We hebben ruim 18 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties. Onze specialisten helpen u graag weer aan een volle bos haar. Altijd met het meest natuurlijke resultaat.

Mike Orie
Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy Broers-Koenraad
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Manon
Consulente
Judit
Hair technician
Demi
Hair technician
Maike
Hair technician
Geverifieerd

“Ik merkte dat ik steeds meer last begon te krijgen van haaruitval. Het haar op mijn kruin en inhammen werd steeds dunner en dunner. Ik wist dat het tijd was om actie te ondernemen.”

Via Google ben ik terechtgekomen op de website van Haarkliniek De Kroon in Breda, niet ver van mijn woonplaats Gent in België. Ik heb toen direct een afspraak gemaakt voor een consult. Inmiddels is de haartransplantatie alweer achter de rug. Ik ben ontzettend tevreden over het resultaat en zit weer lekker in mijn vel.

Klaas-Jan van H.

FAQ haartransplantatie

 • Ik woon in België. Kan ik bij Haarkliniek De Kroon terecht voor een haartransplantatie?

 • Welke vorm van haaruitval komt het meeste voor?

 • Is het resultaat van een haartransplantatie permanent?

 • Wanneer adviseren jullie om geen haartransplantatie uit te voeren?

 • Wat is de minimale leeftijd voor het ondergaan van een haartransplantatie?

 • Ik ben een vrouw. Kan ik een haartransplantatie ondergaan?

 • Wat is een FUE haartransplantatie?

 • Doet een haartransplantatie pijn?

 • Hoelang duurt de behandeling?

 • Moet ik meerdere haartransplantaties ondergaan?

 • Hoelang moet ik herstellen?

 • Hoelang blijft het effect van een haartransplantatie zichtbaar?

 • Hoe kan het dat jullie prijzen veel lager zijn dan bij andere haarklinieken?

 • Hoeveel haren worden er getransplanteerd tijdens de ingreep?

 • Houd ik littekens over aan de behandeling?

 • Waarom gebruiken jullie de FUE methode en niet de FUT methode?

 • Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?

 • Vallen de getransplanteerde haren uit na de behandeling?

 • Ik heb kroeshaar. Kan ik een FUE haartransplantatie ondergaan?

 • Ik ben eerder een haartransplantatie ondergaan bij een andere kliniek. Kan ik dan nog door jullie behandeld worden?

Belgische cliënten zijn van harte welkom bij Haarkliniek De Kroon

Het team van Haarkliniek De Kroon

Bent u woonachtig in België en bent u op zoek naar een betrouwbare kliniek? We verwelkomen u graag bij Haarkliniek De Kroon. Onze kliniek is gevestigd in Breda, net over de Nederlandse grens. Onze specialisten hebben al honderden Belgische cliënten blij mogen maken met een volle bos haar. Vraag een gratis en vrijblijvend consult aan via de button hieronder of bel ons direct via +31 76 – 700 23 49. We staan u graag te woord.

Consult aanvragen +31 76 7002349

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.