De behandeling

Hoe werkt een haartransplantatie?

We begrijpen dat velen een haartransplantatie als een ingrijpende behandeling ervaren. Cliënten zijn vooraf dan ook regelmatig enigszins nerveus. Daarom leggen we graag stap voor stap uit hoe de behandeling verloopt en wat u van ons kunt verwachten. Zo gaat u met een gerust hart de behandelkamer in en bent u ook tijdens de behandeling op uw gemak. Voor u het weet loopt u weer rond met een prachtige haardos.

Onze werkwijze

Bij Haarkliniek De Kroon hanteren we één gedegen werkwijze: we voeren uitsluitend FUE haartransplantaties uit. FUE staat voor Follicle Unit Extraction. Hierbij transplanteert de arts grafts (groepen haarzakjes) van de cliënt zelf naar de kale plekken. Deze grafts komen van de achterkant of zijkanten van het hoofd, omdat de haarzakjes van deze plaatsen vrijwel volledig ongevoelig zijn voor haaruitval. Onze behandelend arts heeft zich ontwikkeld tot een ware specialist op het gebied van FUE haartransplantaties. Dankzij deze methode kunnen we de beste kwaliteit garanderen zónder littekens en met het meest natuurlijke resultaat.

Haarkliniek De Kroon

Waarom een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon?

Klantenbeoordeling 9.0
Natuurlijk resultaat
Gespecialiseerde artsen
Beste kwaliteit voor de laagste prijs
Gratis en vrijblijvend consult

Behandelend arts Mike Orie

Onze ervaren arts Mike voert de haartransplantatie uit samen met zijn team van assistentes en consulenten. Dankzij zijn jarenlange ervaring heeft hij zich ontwikkeld tot een echte expert op het gebied van FUE haartransplantaties.

BIG registratienummer: 39067006401

De haartransplantatie behandeling in stappen

De behandeling bestaat uit het herverdelen van grafts van het donorgebied naar het ontvangstgebied: de kalende plekken. Bijvoorbeeld de kruin, teruggetrokken haarlijn of inhammen. De behandeling verloopt als volgt:

1. Gratis en vrijblijvend consult

Heeft u last van haaruitval of kale plekken en bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie? We bespreken de mogelijkheden graag met u tijdens een vrijblijvend consult. Dit consult is helemaal gratis.

2. Bepalen van het implantatiegebied

Voordat we de behandeling beginnen, overlegt de arts met u op welk gebied we ons gaan richten. Hij bespreekt het beoogde resultaat met u, zodat de behandeling precies aan uw wensen zal voldoen. De arts stelt vast hoeveel grafts er nodig zijn voor het gewenste effect.

3. Toepassen van plaatselijke verdoving

Om ervoor te zorgen dat de behandeling volledig pijnloos verloopt, geeft de arts u een plaatselijke verdoving. Hierdoor zult u geen pijn ervaren tijdens het proces. U blijft wel bij bewustzijn tijdens de ingreep, waardoor u ook snel weer (onder begeleiding) naar huis mag.

4. Verwijderen van de grafts

Om de behandeling te beginnen, verwijdert de arts het vooraf vastgestelde aantal grafts uit het donorgebied. Dit is een gebied op het achterhoofd dat ongevoelig is voor haaruitval. Een graft bestaat gemiddeld uit 1 tot 4 haren. Met een specialistische techniek en een minuscule naald verwijdert de arts de haarzakjes.

5. Grafts prepareren voor implantatie

Nadat de benodigde grafts zijn verwijderd, moeten ze in goede conditie gehouden worden voor de transplantatie. Daarom prepareert de arts ze door ze in een speciale vloeistof op een gaasje te plaatsen. Wanneer alle grafts klaar zijn voor implantatie, gaan we over tot de volgende stap.

6. Openen van de kanalen

Om de haarwortels te kunnen plaatsen, moet de arts de kanalen op de juiste manier openen. Hiermee bepaalt hij de haargroeirichting voor het meest natuurlijke resultaat. Onze ervaren arts is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie en weet precies hoe het beste eindresultaat bereikt kan worden.

7. Implantatie van de grafts

Tot slot implanteert de arts de haarwortels in de geopende kanalen van het ontvangstgebied. Dit gebeurt volledig handmatig en met de uiterste precisie.

Herstel en resultaat na de behandeling

Na afloop van de behandeling legt onze arts u uitgebreid uit welke nazorg nodig is voor volledig herstel. We doorlopen samen met u alle stappen en geven u handige tips om uw hoofdhuid optimaal te verzorgen. Na de behandeling valt het haar eerst uit, waarna het opnieuw begint te groeien.

Uitvalfase

Na 1 tot 3 weken beginnen de getransplanteerde haren uit te vallen. Dit is een natuurlijk proces wat de uiteindelijke haargroei juist bevordert. Dit noemen we de uitvalfase.

Nieuwe haargroei

Na ongeveer 3 maanden begint de haargroei op gang te komen. Het nieuwe haar kan in het begin nog wat dun zijn. Geleidelijk aan zal het haar dikker worden en ongeveer een jaar na de behandeling krijgt het de eigenschappen van het donorhaar. Het duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden tot de volledige lengte en kwaliteit van het getransplanteerde haar zichtbaar is. Het resultaat is gegarandeerd permanent.

Geen littekens

Een behandeling bij Haarkliniek De Kroon geeft geen littekens in het transplantatiegebied. Doordat we gebruikmaken van een hol naaldje in het donorgebied, zijn hechtingen niet nodig. De minuscule gaatjes groeien snel weer dicht en geven vrijwel geen littekens.

Contact

Heeft u nog vragen over de haartransplantatie behandeling of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend consult. Onze specialisten staan voor u klaar met professioneel advies.

Gratis consult vragen