Haarbesparende behandeling

Bij Haarkliniek De Kroon krijgen we geregeld vragen over haarbesparende behandelingen. Om u zo volledig mogelijk te informeren over de mogelijkheid, heeft onze arts een aantal veelgestelde vragen over de haarbesparende behandeling voor u beantwoord.

Wat wordt er bedoeld met een haarbesparende behandeling?

Als we een haarbesparende behandeling uitvoeren, streven we ernaar uw huidige haar zoveel mogelijk intact te houden. Dit betekent dat we op het ontvangstgebied niet scheren en alleen een kleine strook haar, het transplantatiegebied, millimeteren.  

Welke transplantatietechniek wordt er toegepast bij een haarbesparende behandelingen?

De arts van haarkliniek de kroon is gespecialiseerd in het uitvoeren van een haarbesparende behadeling met FUE-techniek (Follicle Unit Extraction). Met een minuscule naald transplanteert hij haarzakjes vanuit het donorgebied naar het ontvangstgebied. Op onze behandelpagina vindt u meer informatie over deze techniek.

Wat zijn de voor- en nadelen van gedeeltelijk en niet scheren?

In onderstaande tabel hebben we de voor- en nadelen van de twee soorten haarbesparende behandelingen overzichtelijk voor u weergegeven.

Is een haartransplantatie zonder het besparen van haren goedkoper?

Nee, de behandelingen vallen allebei onder een dagbehandeling en zijn hierdoor even duur. Wel kan het totale behandeltraject van een haarbesparende haartransplantatie duurder zijn als u meerdere (dag)behandelingen ondergaat.

Biedt Haarkliniek De Kroon haarbesparende behandelingen aan?

Ja. Hoewel vaak gedacht wordt dat het niet mogelijk is om een haarbesparende FUE-behandeling te ondergaan, heeft onze arts heeft zich gespecialiseerd in het beheersen van deze techniek, waardoor we u de behandeling bij Haarkliniek De Kroon kunnen aanbieden.

Vragen over onze haarbesparende behandelingen?

Heeft u een vraag over de haarbesparende behandeling, maar staat deze niet op deze pagina? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult met onze consulente. Tijdens deze afspraak bespreken we uw wensen en krijgt u de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Als er sprake is van een medische aanleiding voor de haartransplantatie, bijvoorbeeld doordat er sprake is van littekenweefsel, dan plannen we een consult in met de arts.

Consult inplannen