Bekend van:
Haargroei versnellen: deskundig advies – Haarkliniek De Kroon

Haargroei versnellen

Ieder mens verliest gemiddeld 50 tot 120 haren op een dag. Omdat er telkens weer nieuwe haren groeien, merkt u geen veranderingen aan de dichtheid van uw haar. Wanneer er dagelijks meer dan 120 haren uitvallen, spreken we van haarverlies. U merkt dan dat uw haar dunner wordt. Ook kunt u plotseling kale plekken krijgen. Haarverlies en kaalheid kunnen grote gevolgen hebben op uw zelfvertrouwen. Wilt u uw haargroei versnellen? Er zijn verschillende middelen die helpen bij het versnellen van haargroei. Daarnaast kunt u bij haarverlies kiezen voor een haartransplantatie. Deze behandeling biedt een permanente oplossing bij kaalheid.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Vraag een vrijblijvend consult aan

Wilt u weten wat een haartransplantatie voor u kan betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan bij Haarkliniek De Kroon. Onze deskundigen gaan graag met u in gesprek. We bespreken uw wensen en vertellen u wat u kunt verwachten van de behandeling. Plan een afspraak in door te bellen naar 076 – 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/icon-dekroon.svg

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/gratis-consult.svg

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 5
 • Transparante tarieven
 • Deskundige artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten
https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/shutterstock_1418300360-scaled.jpg

Methodes en middelen om haargroei te versnellen

Er zijn diverse methodes en middelen op de markt om haargroei te versnellen of haargroei in lichte mate te verhelpen. Voor deze middelen geldt dat ze over het algemeen preventief werken. Hoe sneller u haaruitval bestrijdt, des te beter u de schade kunt beperken. We nemen het medicijn Minoxidil als voorbeeld. Dit medicijn wordt vaak in een vroeg stadium van haarverlies voorgeschreven. Ook kan deze medicatie haargroei versnellen na een haarimplantatie. Neem de eventuele bijwerkingen echter goed in overweging en houd rekening met het feit dat haargroei door medicijnen minimaal is. Ook zijn de effecten van deze medicatie niet zo zichtbaar als bij een haartransplantatie.

Geverifieerd

“Ik zocht naar diverse manieren om mijn haargroei te versnellen. Na verschillende middelen te hebben gebruikt – zonder resultaat – wilde ik de hoop opgeven. En toen stuitte ik op Haarkliniek De Kroon.”

Tijdens het consult leerde ik dat ik haaruitval permanent kan bestrijden met een haartransplantatie. Inmiddels zit de behandeling erop en ben ik zeer tevreden over het eindresultaat!

David V.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval?

Haaruitval komt vaak voor tussen het 25ste en 40ste levensjaar en kan diverse oorzaken hebben. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval. Hieronder leest u meer over de meest voorkomende oorzaken:

Ouderdom

Hoe ouder u wordt, hoe dunner het haar kan worden. Bij de meeste mensen valt het haar op late leeftijd uit. Zij krijgen dan te maken met kale plekken, bijvoorbeeld op de kruin. Ook kunnen er inhammen ontstaan. Haaruitval door ouderdom zien we voornamelijk terug bij mannen, maar komt ook voor bij vrouwen.

Erfelijke bepaling

In sommige gevallen ontstaat kaalheid door erfelijke bepaling. Denk bijvoorbeeld aan alopecia androgenetica, een erfelijke aandoening die kaalheid als gevolg heeft. Mensen met deze aandoening kunnen last krijgen van kale plekken of geleidelijke haaruitval over het gehele hoofd. Alopecia androgenetica is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

Stress

Ook stress kan een oorzaak zijn van haaruitval. Ervaart u hevige stress? Dan schieten de niveaus van bepaalde stresshormonen omhoog. De interactie van deze hormonen heeft een negatief effect op de haarzakjes en kan op die manier leiden tot tijdelijk of permanent haarverlies.

IJzertekort

IJzer draagt bij aan een goede conditie van het lichaam. Wanneer u een tekort aan ijzer heeft, kan dit haaruitval als gevolg hebben. Voorkom een ijzertekort door voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte te nuttigen.

Schildklierafwijking

De schildklier regelt belangrijke processen in het lichaam. Als uw schildklier niet goed werkt, kan de hormoonbalans verstoord worden, met haaruitval als gevolg.

Medicatie

Sommige medicijnen kennen bijwerkingen die invloed hebben op uw huid en haar. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde anticonceptiepillen of antidepressiva. Lees daarom de bijsluiters van voorgeschreven medicatie goed door voordat u ze gebruikt. Indien gewenst overlegt u over alternatieven met uw huisarts.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/9A0A4560-Medium.jpg

Haargroei versnellen met een haartransplantatie

Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing bij kaalheid. Het is dan ook de effectiefste manier om haargroei te versnellen. Bij een haartransplantatie transplanteren we gezonde haarzakjes (grafts) van het donorgebied naar de kalende plekken. Het donorgebied bevindt zich op de achterzijde en de zijkanten van het hoofd. Deze gebieden zijn niet gevoelig voor het hormoon dat kaalheid veroorzaakt. Het resultaat is een mooie, volle bos haar die zeer natuurlijk oogt.

Een haartransplantatie is mogelijk bij onder andere:

 • Alopecia androgenetica, ook wel mannelijke kaalheid genoemd.
 • Haaruitval door brandwonden of littekens.
 • Haaruitval doordat uw haar lange tijd onder spanning heeft gestaan door o.a. strakke vlechten of extensions.

Tijdens het gratis en vrijblijvende consult vertellen we u alles over een haartransplantatie en bespreken we wat u van de behandeling kunt verwachten.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/haartransplantatie2.jpg

Een FUE-haartransplantatie bestrijdt kaalheid

Bij Haarkliniek De Kroon voeren we uitsluitend haartransplantaties uit door middel van de FUE-methode. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. In tegenstelling tot de ouderwetse FUT-methode, waarbij er een stuk huid wordt verwijderd, transplanteren we bij de FUE-methode uitsluitend de grafts. Een groot voordeel hiervan is dat de behandeling minimaal zichtbare littekens achterlaat en we een zeer natuurlijk resultaat creëren.

Bent u benieuwd naar hoeveel haarzakjes er getransplanteerd moeten worden tijdens de behandeling? Doe dan de online haartest en ontvang een prijsindicatie.

Doe de online test

Het team van Haarkliniek De Kroon

Maak kennis met de specialisten van Haarkliniek De Kroon. Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren professionals. We hebben ruim 18 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties en weten als geen ander hoe we uw haaruitval permanent kunnen herstellen. Onze specialisten helpen u graag weer aan een volle bos haar. Altijd met het natuurlijkste resultaat.

Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Leonne
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Geverifieerd

Na een ontspannen intake in de ochtend is de behandeling dezelfde ochtend begonnen. Na de lunch was het even doorzetten uiteindelijk was de behandeling om 18:00 klaar en werd ik opgehaald door mijn vrouw. Uiteindelijk viel de behandeling mee en had ik na 4 maanden meer haar op plekken waar ik voorheen kaal was. Het heeft mij een heel zeker gevoel gegeven. Een aanrader voor iedereen die met de gedachten rond loopt om een haartransplantatie te doen.

Barry K

Geverifieerd

Zeer nette behandeling eindresultaat duurde even, maar door het terug hebben van mijn haar voel ik mij weer zekerder.

Johan van V

Geverifieerd

Na lang getwijfeld te hebben ben ik voor een haartransplantatie gegaan bij Haarkliniek de Kroon. Door een goede begeleiding van Bob was ik snel gerust gesteld en ben ik zeer tevreden met het eind resultaat.

Jeffrey de H

Geverifieerd

€2500,- voor een haartransplantatie leek in eerste instantie te goed om waar te zijn. Ik had wat spaarcenten dus dit was een uitkomst voor mij, uiteindelijk is de behandeling perfect gelukt. Ik voel mij zekerder en ben blij dat ik het gedaan heb.

M. de Maas

Geverifieerd

Zo blij met de keuze voor De Kroon Haarkliniek. Mijn haar heb ik weer terug voor een spot prijs.

H Jacobs

Geverifieerd

In het begin had ik mijn twijfels omtrent haartransplantatie, werkt het wel? Wat zullen de mensen om mij heen zeggen als ze het zouden zien? Nu een half jaar verder en mijn haar is weer terug op mijn hoofd. Het was tijdens autorijden al een frustratie om in de achteruit kijk spiegel te kijken en zien dat mijn haar dunner en dunner werd. Omdat de Kroon het betaalbaar maakte om een haartransplantatie uit te laten voeren ben ik ervoor gegaan. Uiteindelijk zeer blij en tevreden met het eind resultaat. Aanrader !!

Anoniem

Geverifieerd

Ik ben best wel ijdel en zag dat ik kaal werd aan de voorkant, toen ik Haarkliniek de Kroon via Google tegen kwam heb ik direct een afspraak gemaakt. Na een goed intake direct een afspraak ingepland en de week erop zat de behandeling er al op. Eindresultaat is top! Weer een mooie bos met haar en voel me goed.

Herman de W

Geverifieerd

Als iemand mij 10 jaar geleden had gevraagd om een haartransplantatie te doen, had ik degene zeker gezegd of hij wel goed bij zijn hoofd zou zijn. Tot het moment dat ik dagelijks onder de douche stond en haren in mijn handen had die afkomstig waren van mijn hoofd. Na verschillende prijzen en klinieken heb bekeken ben ik gegaan voor Haarkliniek de Kroon. Zeer goed geïnformeerd en begeleid door Bob. Met als eind resultaat weer normaal haar op mijn hoofd. Echt een aanrader.

Willem J

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/02/Consult-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

Neem contact op

Heeft u vragen over het versnellen van haargroei of een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 076 – 700 23 49. We staan u graag te woord. Of vraag direct een gratis consult aan via de button hieronder.

Consult aanvragen

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.