Haaruitval? Een haartransplantatie biedt mogelijkheden - Haarkliniek de Kroon

Haaruitval? Een haartransplantatie biedt mogelijkheden

Haaruitval

Last van haaruitval? Een haartransplantatie biedt mogelijkheden.

Een mens verliest gemiddeld 50 tot 120 haren per dag. Dit is normaal. Omdat er telkens nieuwe haren groeien, merkt u geen veranderingen aan de dichtheid van uw haar. Wanneer er per dag meer dan 120 haren uitvallen, merkt u dat uw haar dunner wordt. Ook kunt u plotseling een of meerdere kale plekken krijgen. In dat geval spreken we van haaruitval. Haaruitval kan grote gevolgen hebben op uw zelfvertrouwen. Heeft u ook last van haaruitval? Dan biedt een haartransplantatie uitkomst. Bij een haartransplantatie transplanteren we gezonde haarzakjes (grafts) van het donorgebied naar de kale plekken. Het resultaat is een mooie, volle bos haar die zeer natuurlijk oogt.

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Ook als inwoner van België profiteert u van onze expertise en lage prijzen. Onze kliniek is gunstig gelegen in Breda, 7 minuten vanaf de Nederlandse grens en is eenvoudig te bereiken met de auto.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij

Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

 

Vraag een vrijblijvend consult aan

Heeft u last van haaruitval en wilt u weten of een haartransplantatie mogelijkheden kan bieden? Vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan bij Haarkliniek De Kroon. Onze deskundigen gaan graag met u in gesprek. We bespreken uw wensen en vertellen u wat u kunt verwachten van de behandeling. Plan een afspraak in door te bellen naar +3176 – 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/icon-dekroon.svg

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/gratis-consult.svg

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 5
 • Transparante tarieven
 • Deskundige artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten
Geverifieerd

“Toen ik merkte dat ik last kreeg van haaruitval, wist ik nog niet dat een haartransplantatie tot de mogelijkheden behoorde.”

Totdat ik Haarkliniek De Kroon vond via Google. Ik plande een consult in en kreeg daar uitgebreide informatie over de behandeling. Dankzij de haartransplantatie heb ik niet langer last van haaruitval bij mijn inhammen.

Klaas G.

Oorzaken haaruitval

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Bij de meeste mensen ontstaat kaalheid in hun twintiger jaren, waarna het door de jaren heen verergert. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval. Hieronder leest u meer over de meest voorkomende oorzaken:

Ouderdom

Bij de meeste mensen wordt het haar met de jaren dunner en valt het uit. Hierdoor kunt u te maken krijgen met kale plekken, bijvoorbeeld bij uw kruin of inhammen. Haaruitval door ouderdom zien we voornamelijk terug bij mannen, maar komt ook voor bij vrouwen.

Erfelijke kaalheid

In sommige gevallen wordt u kaal door erfelijke bepaling. Denk bijvoorbeeld aan alopecia androgenetica, een erfelijke aandoening die kaalheid als gevolg heeft. Deze aandoening komt voor in verschillende varianten: van kale plakken tot geleidelijke haaruitval over het gehele hoofd. Alopecia androgenetica is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

Stress

Ook stress speelt vaak een grote rol bij haaruitval. Wanneer u hevige stress ervaart, schieten de niveaus van bepaalde hormonen (zoals cortisol en adrenaline) omhoog. De interactie van diverse stresshormonen kan tijdelijke of permanente haaruitval als gevolg hebben. Merkt u dat u last heeft van haaruitval? Ga dan na of u de laatste tijd veel stress ervaart.

Tekort aan ijzer

IJzer is belangrijk om het lichaam in goede conditie te houden. Heeft u een tekort aan ijzer? Dan kan dit haaruitval als gevolg hebben. U voorkomt een ijzertekort door voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte te nuttigen.

Schilderklierafwijking

Een andere mogelijke oorzaak van haaruitval is een afwijking aan de schildklier. Wanneer de schildklier niet goed werkt, kan de hormoonbalans verstoord worden, met haaruitval als gevolg.

Medicijnen

Sommige medicijnen kennen bijwerkingen die invloed hebben op uw huid en haar. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde anticonceptiepillen of antidepressiva. Lees daarom de bijsluiters van voorgeschreven medicatie goed door voordat u ze gebruikt. Indien gewenst overlegt u over alternatieven met uw huisarts.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/02/Behandelkamer-haartransplantatie-2-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

Haartransplantatie bij haaruitval

Heeft u last van haaruitval? Dan biedt een haartransplantatie mogelijkheden. Een haartransplantatie is mogelijk bij onder andere:

 • Alopecia androgenetica, ook wel mannelijke kaalheid genoemd.
 • Haaruitval door brandwonden of littekens.
 • Haaruitval doordat uw haar lange tijd onder spanning heeft gestaan door o.a. strakke vlechten of extensions.

Wilt u weten of een haartransplantatie mogelijkheden kan bieden voor u? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult in bij Haarkliniek De Kroon. Onze deskundigen gaan graag met u in gesprek. Tijdens dit gesprek controleren we of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie en geven we aan wat u van de behandeling kunt verwachten.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/haartransplantatie2.jpg

Haaruitval tegengaan met een FUE haartransplantatie

Bij Haarkliniek De Kroon bestrijden we haaruitval met de FUE methode. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Bij deze haartransplantatietechniek verwijderen we grafts van het donorgebied op het achterzijde van het hoofd en transplanteren we deze naar de kale plekken. Een FUE haartransplantatie stimuleert de haargroei op deze kale plekken en voorkomt haaruitval in de toekomst. Een groot voordeel van deze methode is dat we een natuurlijk resultaat behalen.

Bent u benieuwd naar hoeveel haarzakjes er getransplanteerd moeten worden tijdens de behandeling? Doe dan de online haartest en ontvang een prijsindicatie. Of vraag direct een consult aan.

 

Doe de online haartest

Gunstige ligging voor inwoners van België

Heeft u last van haaruitval en wilt u graag geholpen worden in een betrouwbare haarkliniek? Ook als inwoner van België bent u welkom bij Haarkliniek De Kroon. Onze kliniek is gevestigd in Breda, 7 minuten vanaf de Nederlandse grens. U hoeft dus niet ver te rijden. Per jaar ontvangen we 200-300 Belgische klanten in onze kliniek. Niet vreemd ook, wanneer u zich bedenkt dat de prijzen in België soms wel 2 keer zo hoog zijn dan in Nederland. Daarnaast is de wachttijd in België vaak erg lang. Profiteer dus ook als inwoner van België van onze lage tarieven, snelle wachttijden en expertise.

Haaruitval voorkomen

Haaruitval is niet altijd te voorkomen. In sommige gevallen is haaruitval namelijk erfelijk. Wel is het mogelijk om het proces van toenemende kaalheid te vertragen. Dit doet u onder andere door maatregelen te nemen op het gebied van inwendige en uitwendige verzorging. Hieronder delen we enkele tips die toepasbaar zijn in het dagelijks leven om haaruitval zo veel mogelijk te beperken.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/shutterstock_1418300360-scaled.jpg

Uitwendige verzorging

Door uw haar en hoofdhuid zo goed mogelijk te verzorgen, voorkomt u dat er meer haren uitvallen dan normaal. Allereerst is het belangrijk dat u voorzichtig omgaat met uw haren. Borstel of kam uw haar voorzichtig om te voorkomen dat u haren uit uw hoofdhuid trekt. Daarnaast is het belangrijk om hitte zo veel mogelijk te vermijden. Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk een föhn, krultang of stijltang. Deze verslechteren de haarkwaliteit. Ook kan een hete douche uw hoofdhuid uitdrogen.

Verder is het belangrijk dat u een milde shampoo gebruikt en uw haren niet te vaak wast. Heeft u lang(er) haar? Draag dan zo min mogelijk een strakke staart, knot of vlechten, om langdurige spanning op de hoofdhuid te voorkomen.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/vitamines.jpg

Inwendige verzorging

Inwendige verzorging is misschien nog wel belangrijker dan uitwendige verzorging. Om haaruitval zo veel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen tot u neemt. Dit kan via voeding of door het nemen van supplementen. Vermoedt u dat u te weinig vitaminen of mineralen binnenkrijgt? Of heeft u een ijzertekort? Neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij ondersteunt u bij het opstellen van een gezond voedingspatroon. Verder is het belangrijk dat u extreme diëten mijdt, hierdoor kan er namelijk een tekort aan vitaminen of mineralen ontstaan.

Het team van Haarkliniek De Kroon

Maak kennis met de specialisten van Haarkliniek De Kroon. Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren professionals. We hebben ruim 18 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties bij haaruitval. Onze specialisten helpen u graag weer aan een volle bos haar. Altijd met het meest natuurlijke resultaat.

Mike Orie

Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek

Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy

Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey

Hair Technician

Leonne

Hair Technician

Anouschka

Consulente

Bob

Consultant

Claire

Hair Technician
Geverifieerd

“Toen ik merkte dat ik last kreeg van haaruitval had dit grote gevolgen op mijn zelfvertrouwen.”

Dagelijks probeerde ik mijn inhammen te verbergen. Op een gegeven moment kreeg ik ook een kale plek op mijn kruin. Ik besloot toen om actie te ondernemen en een consult in te plannen bij Haarkliniek De Kroon. Mijn haartransplantatie zit er inmiddels weer op en ik zit weer lekker in mijn vel!

Peter M.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/01/Team-foto-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

Haarkliniek in Breda, nabij België

Woont u in België en bent u op zoek naar een betrouwbare kliniek? U bent van harte welkom bij Haarkliniek De Kroon. Onze kliniek is gevestigd in Breda, 7 minuten vanaf de Nederlandse grens. Jaarlijks voeren we behandelingen uit voor 200-300 Belgische klanten. Ook u kunt snel genieten van een volle bos haar. Vraag een gratis en vrijblijvend consult aan via de button hieronder of bel ons direct via +3176 – 700 23 49. We staan u graag te woord.

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.