Herstel na haartransplantatie – Haarkliniek De Kroon

Herstel na haartransplantatie

Herstel na haartransplantatie – Haarkliniek De Kroon
Herstel na haartransplantatie

Dagelijks krijgen we vragen over het herstel na een haartransplantatie. Hoelang duurt het herstel, welke maatregelen moet u nemen en wanneer is het eindresultaat zichtbaar? We vertellen u graag alles over het herstel na een haartransplantatie. Scrol naar beneden voor onze uitgebreide adviezen.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij

Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Vragen? Neem contact op

Wilt u graag een van onze specialisten spreken? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult in bij Haarkliniek De Kroon. U plant dit gesprek eenvoudig in door ons te bellen of het contactformulier in te vullen. We voorzien u graag van advies!

Direct naar:

 

Hoelang duurt het herstel na een haartransplantatie?

Bij Haarkliniek De Kroon maken we uitsluitend gebruik van de FUE-methode. Bij deze methode transplanteren we grafts (groepen haarzakjes) van het donorgebied naar het ontvangstgebied. De sneetjes zijn erg klein, waardoor het gebruik van nietjes of hechtingen overbodig is. Dit zorgt er ook voor dat de herstelperiode na een FUE-haartransplantatie doorgaans vrij kort is. Meestal is het donorgebied binnen een week al genezen. Daarbij gebruiken we saffiermesjes die zulke minuscule openingen achterlaten dat er geen littekens optreden.

Dag 1

Op de eerste dag na een haartransplantatie kan de wond op uw hoofdhuid branderig aanvoelen. Dit is vergelijkbaar met de pijn die u voelt bij een schaafwond. Neem eventueel paracetamol in tegen de pijn. Volg hierbij de instructies in de bijsluiter.

Dag 2

Het duurt ongeveer twee dagen voordat de getransplanteerde haren zich hechten aan de hoofdhuid. De wondjes op uw hoofdhuid kunnen nabloeden. Ook is het mogelijk dat er wat wondvocht vrijkomt en uw huid opzwelt. Dit is normaal.

Dag 3

De zwelling blijft nog even aanhouden. Het is belangrijk dat u niet wrijft in het getransplanteerde gebied en niet koelt of krabt. Koelen of masseren mag alleen op de huid waar niet geopereerd is.

Dag 4

De zwelling zakt richting de ogen. Hierdoor is het mogelijk dat uw gezicht enigszins opzwelt. Dit is normaal en staat het herstel na de haartransplantatie niet in de weg.

Dag 5

U zult merken dat de korstjes op de hoofdhuid beginnen los te laten. Het is belangrijk dat u deze niet aanraakt en uw huid zichzelf laat herstellen.

Dag 10

Alle korstjes zijn nu verdwenen. In sommige gevallen kan het herstel na een haartransplantatie 1 of 2 dagen langer duren. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/behandeling2.jpg

Tips na een haartransplantatie

 • Let op dat u de eerste dagen na een haartransplantatie niet in het getransplanteerde gebied mag wrijven en niet mag koelen of masseren.
 • Gebruik de eerste week na de haartransplantatie een nekkussen zodat de behandelde gebieden vrij blijven tijdens het slapen.
 • We adviseren om de eerste week minstens drie liter water per dag te drinken.
 • Koelen met een coolpack en de zwelling licht masseren helpt tegen dikke ogen.
https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/dekroon4.jpg

Jeuk na haartransplantatie

De eerste 10 dagen na een haartransplantatie zijn het meest cruciaal. Tijdens deze periode helen de wondjes op uw hoofdhuid. De wondgenezing gaat vaak gepaard met jeuk. Dit is een indicatie dat de wondjes aan het genezen zijn. Het is dus belangrijk dat u de wondjes niet openkrabt! Door te krabben kunnen er bacteriën in de wonden terechtkomen, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/shutterstock_1418300360-scaled.jpg

Hoe was ik mijn haar na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie is het belangrijk dat u uw haar wast met grote zorgvuldigheid.

Dag 1

De eerste dag na de ingreep mag u enkel het donorgebied wassen. Dit is het gebied waar we de grafts hebben verwijderd. Het ontvangstgebied moet droog blijven. U zult tijdens het wassen merken dat de korstjes en bloedstolsels beginnen los te laten. Niet alle korstjes zullen verdwijnen. Dat is normaal. Na verloop van tijd zullen ook de overige korstjes vanzelf loslaten.

Dag 2 en 3

Op de tweede en derde dag na de haartransplantatie mag u het ontvangstgebied wassen met de speciale shampoo die u van ons heeft meegekregen. Maak tijdens het wassen gebruik van een zacht washandje en een zachte handdoek. Wrijf niet op het ontvangstgebied, maar maak deppende bewegingen. Onze specialisten geven u uitgebreid advies over het wassen van uw haren na een haartransplantatie.

Dag 4 t/m 9

Op de vierde dag na uw behandeling mag u het gehele hoofd wassen. Ook dan gebruikt u de shampoo die wij u hebben meegegeven en een zachte handdoek. Het gebruik van een washandje is niet nodig.
Vanaf dag 10 mag u uw haar weer wassen met uw eigen shampoo en zoals u dat gewend bent.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/dekroon.jpg

Wat mag ik niet doen tijdens de herstelperiode?

Voor een voorspoedig herstel na een haartransplantatie en een optimaal resultaat, is het belangrijk dat u enkele adviezen in acht neemt:

 • Eén dag na de haartransplantatie niet douchen.
 • Het dragen van een pet of hoed mag weer na 1 week, zolang het transplantatiegebied niet wordt geraakt.
 • De eerste 10 dagen na de haartransplantatie niet langer dan 5 minuten douchen. Ook mag u het behandelde gebied niet krabben.
 • De eerste 2 weken na de behandeling niet sporten.
 • De eerste 3 weken dient u het behandelde gebied goed te beschermen tegen de felle zon.
 • De eerste 3 weken na de behandeling adviseren we u om geen zware lichamelijke handelingen uit te voeren.
 • De eerste 4 weken na de haartransplantatie uw haren niet laten knippen, niet zwemmen en niet naar de sauna of hammam. Krab daarnaast het behandelde gebied en donorgebied tot 4 weken na de ingreep niet.
 • In de eerste 2 maanden na de behandeling raden we het gebruik van een scheerapparaat of tondeuse af. Wel mag u uw haren laten knippen met een schaar.
 • De eerste 8 weken na de behandeling mag u uw haren niet laten verven.

De specialisten van Haarkliniek De Kroon adviseren u uiteraard uitgebreid over een optimaal herstel na uw haartransplantatie.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/vitamines.jpg

Alcohol nuttigen of roken en het herstelproces

Roken en alcohol kunnen een nadelig effect hebben op het herstelproces. Daarom is het een vereiste om minimaal 5 dagen voor de haartransplantatie te stoppen met roken en geen alcohol te drinken.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/dekroon2.jpg

Moet ik medicijnen gebruiken na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie is het niet verplicht om medicijnen te gebruiken tegen haaruitval. Neem indien nodig paracetamol tegen de pijn. Of u medicijnen gebruikt na de ingreep, is in de meeste gevallen afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Tijdens het eerste consult bespreken we de mogelijkheden en houden we rekening met uw wensen.

Wanneer is het eindresultaat van mijn haartransplantatie zichtbaar?

Het eindresultaat van een haartransplantatie is niet direct zichtbaar. Twee tot drie weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit en maken ze plaats voor nieuwe haren. Het effect van de haartransplantatie is twee tot drie maanden na de behandeling zichtbaar. Dan beginnen de nieuwe haren te groeien. Het duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden tot de volledige lengte en kwaliteit van het getransplanteerde haar zichtbaar is. Het resultaat is een mooie, volle bos haar die zeer natuurlijk oogt.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/dekroon8.jpg

Hoelang kan ik genieten van het resultaat van een FUE-haartransplantatie?

Het resultaat van een FUE-haartransplantatie is permanent. Dit betekent dat u na de behandeling de rest van uw leven geniet van een natuurlijke, volle bos haar. Dit komt doordat we gebruikmaken van haarzakjes die niet gevoelig zijn voor het hormoon dat kaalheid veroorzaakt. Deze haarzakjes bevinden zich op de achterzijde en zijkanten van het hoofd. De haren in dit gebied vallen niet uit wanneer we ze transplanteren naar het ontvangstgebied. Bovendien geven we een levenslange garantie op onze haartransplantaties. Zo weet u zeker dat u alleen het allerbeste resultaat kunt verwachten. Bij Haarkliniek De Kroon is levenslang genieten dus ook écht levenslang genieten!

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/9A0A4417-scaled.jpg

Contact opnemen met Haarkliniek De Kroon

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze specialisten staat u graag te woord. Ook kunt u direct een gratis consult inplannen in onze kliniek. Plan het consult eenvoudig in door ons te bellen of door het contactformulier in te vullen.

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.