Bekend van:
Haaruitval bij mannen: oorzaak en behandeling

Haaruitval mannen

Direct naar:
Snel naar...

Haaruitval bij mannen behandelen met een haartransplantatie

Het is vervelend, maar haaruitval komt veel voor bij mannen. Meer dan de helft van de mannen krijgt voor zijn 50ste levensjaar te maken krijgen met een vorm van kaalheid. We begrijpen dat dit grote gevolgen kan hebben voor uw zelfvertrouwen. Heeft u ook last van haaruitval en wilt u hier iets aan doen? Een haartransplantatie biedt uitkomst. Tijdens deze behandeling transplanteren we gezonde haarzakjes (grafts) van het donorgebied naar de kalende plekken. Het resultaat is een volle bos haar dat er zeer natuurlijk uitziet.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Vrijblijvend consult inplannen

Vraag een gratis en vrijblijvend consult aan bij Haarkliniek De Kroon. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden m.b.t. haaruitval bij mannen. Onze haarspecialist gaat graag met u in gesprek. We bespreken uw wensen en vertellen u over een haartransplantatie in onze kliniek. Plan een consult in door te bellen naar 076 – 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Ook vraagt u gemakkelijk een consult aan via onze website.

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een Natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 9.5
 • Transparante tarieven
 • Deskundige artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten

Een haartransplantatie bij haaruitval

Heeft u last van haaruitval en wilt u daar graag iets aan doen? Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing bij haaruitval bij mannen. De haren die we implanteren blijven levenslang groeien en vallen niet meer uit. Een haartransplantatie biedt een oplossing bij onder andere:

 • Alopecia androgenetica, ook wel mannelijke kaalheid genoemd.
 • Haaruitval door brandwonden of littekens.
 • Haaruitval doordat uw haar lange tijd onder spanning heeft gestaan door o.a. strakke vlechten of extensions.

Tijdens het gratis consult in onze kliniek bieden we u graag meer informatie over de mogelijkheden van een haartransplantatie. Tijdens het consult controleren we of u in aanmerking komt voor de behandeling en vertellen we u wat u van de ingreep kunt verwachten.

Een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon
Haartransplantatie behandeling

Gespecialiseerd in de FUE methode

Bij Haarkliniek De Kroon werken we uitsluitend volgens de FUE methode.

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Dit is een nieuwe techniek op het gebied van haartransplantaties. In tegenstelling tot de ouderwetse FUT methode verwijderen we bij een FUE-haartransplantatie géén stuk huid. In plaats daarvan verwijderen we haarzakjes uit het donorgebied. Hierdoor hoeven we geen stukken huid te verwijderen en zijn de littekens minimaal zichtbaar. Het donorgebied bevindt zich op de achterzijde en zijkant van het hoofd. Deze delen zijn niet gevoelig voor het hormoon dat haaruitval veroorzaakt. De haarzakjes uit het donorgebied transplanteren we vervolgens in het transplantatiegebied, oftewel de kale plekken.

Het voordeel van een FUE-haartransplantatie is dat het de haargroei op deze kale plekken stimuleert. Bovendien voorkomt de FUE-methode haaruitval in de toekomst. Met deze methode realiseren we een natuurlijk resultaat met minimaal zichtbare littekens.

Bent u benieuwd naar hoeveel haarzakjes er getransplanteerd moeten worden tijdens de behandeling? Doe dan de online haartest en ontvang een prijsindicatie. Of vraag direct een consult aan.

Doe de online haartest

Geverifieerd

“Ik kreeg al vroeg te maken met haaruitval. Als man kan dit grote gevolgen hebben op je zelfvertrouwen. Dat was ook bij mij het geval.”

Ik besloot er daarom iets aan te doen en plande een consult in bij Haarkliniek De Kroon. Inmiddels is het alweer 5 weken geleden dat ik de haartransplantatie ben ondergaan en ik ben zeer tevreden! Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen.

Dennis M.

Oorzaken haaruitval

Haaruitval kan diverse oorzaken hebben. Bij de meeste mannen ontstaat kaalheid in hun twintiger jaren, waarna het met de jaren verergert. Hieronder bespreken we de meestvoorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen:

Ouderdom

Bij de meeste mannen wordt het haar met de jaren dunner. Op een gegeven moment kan het haar uitvallen, wat kan leiden tot kaalheid. Deze vorm van kaalheid begint meestal rond het twintigste levensjaar.

Erfelijke aandoeningen

Sommige mannen hebben te maken met haaruitval dat veroorzaakt wordt door erfelijke aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica is een van de meestvoorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

Stressvolle gebeurtenis

Ook stress kan leiden tot haaruitval. Denk bijvoorbeeld aan een operatie of het verlies van een dierbare. Wanneer u hevige stress ervaart, schieten
de niveaus van bepaalde hormonen, zoals cortisol en adrenaline, omhoog. De interactie van diverse stresshormonen kan tijdelijke of permanente haaruitval als gevolg hebben.

Tekort aan ijzer

Een andere oorzaak van haaruitval is een tekort aan ijzer. IJzer is essentieel om uw lichaam in goede conditie te houden. Voorkom een tekort aan ijzer door voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte te nuttigen.

Schildklierziekte

Wanneer de schildklier niet goed werkt, kan de hormoonbalans worden verstoord. Dit kan haaruitval als gevolg hebben.

Medicijnen en chemotherapie

Sommige medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben. Lees daarom de bijsluiters van voorgeschreven medicatie altijd goed door voordat u deze gebruikt. Indien gewenst overlegt u over alternatieven met uw huisarts.

Haaruitval bij mannen voorkomen

Haaruitval bij mannen is niet altijd te voorkomen. In sommige gevallen komt de haaruitval namelijk door erfelijke bepaling. Wel zijn er diverse middelen en medicijnen verkrijgbaar om het proces van toenemende kaalheid te vertragen. Let er wel op dat deze middelen over het algemeen preventief werken. In dat geval dient u haaruitval op tijd te bestrijden om schade te beperken.

Houd er ook rekening mee dat veel middelen en medicijnen bijwerkingen kunnen hebben en dat de groei van het haar minimaal is. Ook zijn de effecten van deze medicatie niet zo zichtbaar als bij een haartransplantatie.

Bovendien kunt u diverse maatregelen nemen op het gebied van inwendige en uitwendige verzorging om haaruitval zoveel mogelijk te beperken. Hieronder delen we enkele tips voor het voorkomen van haaruitval bij mannen.

Haartransplantatie nazorg

Uitwendige verzorging

Een goede verzorging van uw haar en huid kan haaruitval zoveel mogelijk beperken. Hieronder vindt u onze tips voor de uitwendige verzorging van uw haar en huid:

 • Voorkom dat u haren uit uw hoofdhuid trekt door uw haar voorzicht te borstelen of te kammen.
 • Gebruik een milde shampoo en was uw haar niet te vaak.
 • Vermijd het gebruik van een föhn, krultang en stijltang.

Heeft u langer haar? Draag dan zo min mogelijk een strakke staart, knot of vlechten om langdurige spanning op de hoofdhuid te voorkomen.

Inwendige verzorging

Waarschijnlijk is inwendige verzorging nog belangrijker dan uitwendige verzorging voor het beperken van haaruitval bij mannen. Het is belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dit doet u via voeding en kunt u eventueel aanvullen door het nemen van supplementen.

Wanneer u vermoedt dat u te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt of een ijzertekort heeft, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Hij of zij kan u ondersteunen bij het creëren van een gezond voedingspatroon. Verder is het belangrijk dat u extreme diëten mijdt, hierdoor kan namelijk een tekort aan vitaminen of mineralen ontstaan.

Ontmoet de specialisten van Haarkliniek De Kroon

Haarkliniek De Kroon heeft al 18 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties bij haaruitval. Onze deskundigen helpen u graag weer aan een volle bos haar. Altijd met het natuurlijkste resultaat.

Mike Orie
Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy Broers-Koenraad
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Manon
Consulente
Judit
Hair technician
Demi
Hair technician
Maike
Hair technician
Haarkliniek de Kroon intake

Vragen? Neem contact op

Voor meer informatie over een haartransplantatie bij haaruitval bij mannen kunt u gerust contact met ons opnemen. We zijn te bereiken via 0176 – 700 23 49. Of vraag direct een gratis consult aan via de button hieronder. We staan u graag te woord.

.

Lees meer

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.