Bekend van:
Herstel na haartransplantatie – Haarkliniek De Kroon

Herstel na haartransplantatie

Dagelijks krijgen we vragen over het herstel na een haartransplantatie. Hoelang duurt het herstel, welke maatregelen moet u nemen en wanneer is het eindresultaat zichtbaar? We vertellen u graag alles over het herstel na een haartransplantatie. Scrol naar beneden voor onze uitgebreide adviezen.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Vragen? Neem contact op

Wilt u graag een van onze specialisten spreken? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult in bij Haarkliniek De Kroon. U plant dit gesprek eenvoudig in door ons te bellen of het contactformulier in te vullen. We voorzien u graag van advies!

Direct naar:

 

Hoelang duurt het herstel na een haartransplantatie?

Bij Haarkliniek De Kroon maken we uitsluitend gebruik van de FUE-methode. Bij deze methode transplanteren we grafts (groepen haarzakjes) van het donorgebied naar het ontvangstgebied. De sneetjes zijn erg klein, waardoor het gebruik van nietjes of hechtingen overbodig is. Dit zorgt er ook voor dat de herstelperiode na een FUE-haartransplantatie doorgaans vrij kort is. Meestal is het donorgebied binnen een week al genezen. Daarbij gebruiken we saffiermesjes die zulke minuscule openingen achterlaten dat er geen littekens optreden.

Dag 1

Op de eerste dag na een haartransplantatie kan de wond op uw hoofdhuid branderig aanvoelen. Dit is vergelijkbaar met de pijn die u voelt bij een schaafwond. Neem eventueel paracetamol in tegen de pijn. Volg hierbij de instructies in de bijsluiter. gebruik de spray en een coldpack dat u van ons meekrijgt.

Dag 2

Het duurt ongeveer twee dagen voordat de getransplanteerde haren zich hechten aan de hoofdhuid. Blijft naar behoefte koelen met uw coldpack. Spray uw hoofdhuid ook weer 5x per dag wanneer u aanvoelt dat het nodig is.

Dag 3

Ook op dag 3 dient u nog 5x per dag te sprayen met de zoutspray die u van ons heeft meegekregen. U mag bovendien nog steeds uw coldpack gebruiken.

Dag 4

De zwelling zakt richting de ogen. Hierdoor is het mogelijk dat uw gezicht enigszins opzwelt. Dit is normaal en staat het herstel na de haartransplantatie niet in de weg.

Dag 5

U zult merken dat de korstjes op de hoofdhuid beginnen los te laten. Het is belangrijk dat u deze niet aanraakt en uw huid zichzelf laat herstellen.

Dag 10

Alle korstjes zijn nu verdwenen. In sommige gevallen kan het herstel na een haartransplantatie 1 of 2 dagen langer duren. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het transplanteren van de grafts tijdens een FUE haartransplantatie behandeling

Tips na een haartransplantatie

 • Let op dat u de eerste dagen na een haartransplantatie niet in het getransplanteerde gebied mag wrijven en niet mag koelen of masseren.
 • Gebruik de eerste week na de haartransplantatie een nekkussen zodat de behandelde gebieden vrij blijven tijdens het slapen.
 • We adviseren om de eerste week minstens drie liter water per dag te drinken.
 • Koelen met een coolpack en de zwelling licht masseren helpt tegen dikke ogen.

Jeuk na haartransplantatie

De eerste 10 dagen na een haartransplantatie zijn het meest cruciaal. Tijdens deze periode helen de wondjes op uw hoofdhuid. De wondgenezing gaat vaak gepaard met jeuk. Dit is een indicatie dat de wondjes aan het genezen zijn. Het is dus belangrijk dat u de wondjes niet openkrabt! Door te krabben kunnen er bacteriën in de wonden terechtkomen, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan.

Haartransplantatie nazorg

Hoe was ik mijn haar na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie is het belangrijk dat u uw haar wast met grote zorgvuldigheid.

Dag 1 t/m 3

We adviseren bovendien om het transplantatiegebied 5x per dag te sprayen met de spray die u van ons meekrijgt. U voelt zelf aan wanneer dit nodig is. U kunt uw voorhoofd regelmatig koelen met de coldpack die u eveneens van ons meekrijgt. Let er wel op dat u hierbij het transplantatiegebied – en dus de transplantaten – niet aanraakt.

Dag 4 t/m 7

Vanaf dag 4 kunt u minimaal 1x per dag met een pH-neutrale shampoo voorzichtig het donorgebied wassen. Het schuim dat hierbij ontstaat, mag u op het transplantatiegebied deppen. Laat het schuim ongeveer 1 minuut inwerken en spoel dan voorzicht af. Om uw hoofd te drogen, dient u voorzicht te deppen met een schone handdoek. U mag het transplantatiegebied blijven sprayen naar behoefte om de huid soepel te houden.

Dag 8 t/m 10

De hoofdhuid begint nu met helen. Vanaf de 8ste dag dient u minimaal 1x per dag uw hoofdhuid te wassen met een pH-neutrale shampoo. Maak hierbij licht masserende bewegingen. Drogen moet nog steeds met een schone handdoek.

Vanaf dag 11

U mag uw haar weer wassen zoals u voorheen deed. Er is geen speciale verzorging meer vereist.

Wat mag ik niet doen tijdens de herstelperiode?

Voor een voorspoedig herstel na een haartransplantatie en een optimaal resultaat, is het belangrijk dat u enkele adviezen in acht neemt:

 • Eén dag na de haartransplantatie niet met je hoofd onder de douche.
 • Het dragen van een pet of hoed mag weer na 1 week, zolang het transplantatiegebied niet wordt geraakt.
 • De eerste 10 dagen na de haartransplantatie niet langer dan 5 minuten met je hoofd onder de douche.
 • De eerste 3 weken dient u het behandelde gebied goed te beschermen tegen de felle zon.
 • De eerste 2 weken na de behandeling adviseren we u om niet te sporten en geen lichamelijke handelingen uit te voeren. Bal- of contactsport zijn na 3 weken weer toegestaan.
 • De eerste 4 weken na de haartransplantatie niet naar de sauna gaan.
 • In de eerste 3 weken na de behandeling raden wij het gebruik van een scheerapparaat of tondeuse af.
 • De eerste 6 weken na de behandeling mag u uw haren niet laten verven.

De specialisten van Haarkliniek De Kroon adviseren u uiteraard uitgebreid over een optimaal herstel na uw haartransplantatie.

Alcohol nuttigen of roken en het herstelproces

Roken en alcohol kunnen een nadelig effect hebben op het herstelproces. Daarom is het een vereiste om minimaal 5 dagen voor de haartransplantatie te stoppen met roken en geen alcohol te drinken.

Moet ik medicijnen gebruiken na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie is het niet verplicht om medicijnen te gebruiken tegen haaruitval. Neem indien nodig paracetamol tegen de pijn. Of u medicijnen gebruikt na de ingreep, is in de meeste gevallen afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Tijdens het eerste consult bespreken we de mogelijkheden en houden we rekening met uw wensen.

Wanneer is het eindresultaat van mijn haartransplantatie zichtbaar?

Het eindresultaat van een haartransplantatie is niet direct zichtbaar. Twee tot drie weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit en maken ze plaats voor nieuwe haren. Het effect van de haartransplantatie is twee tot drie maanden na de behandeling zichtbaar. Dan beginnen de nieuwe haren te groeien. Het duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden tot de volledige lengte en kwaliteit van het getransplanteerde haar zichtbaar is. Het resultaat is een mooie, volle bos haar die zeer natuurlijk oogt.

Hoelang kan ik genieten van het resultaat van een FUE-haartransplantatie?

Het resultaat van een FUE-haartransplantatie is permanent. Dit betekent dat u na de behandeling de rest van uw leven geniet van een natuurlijke, volle bos haar. Dit komt doordat we gebruikmaken van haarzakjes die niet gevoelig zijn voor het hormoon dat kaalheid veroorzaakt. Deze haarzakjes bevinden zich op de achterzijde en zijkanten van het hoofd. De haren in dit gebied vallen niet uit wanneer we ze transplanteren naar het ontvangstgebied. Bovendien geven we een levenslange garantie op onze haartransplantaties. Zo weet u zeker dat u alleen het allerbeste resultaat kunt verwachten. Bij Haarkliniek De Kroon is levenslang genieten dus ook écht levenslang genieten!

Haarkliniek de Kroon intake

Contact opnemen met Haarkliniek De Kroon

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze specialisten staat u graag te woord. Ook kunt u direct een gratis consult inplannen in onze kliniek. Plan het consult eenvoudig in door ons te bellen of door het contactformulier in te vullen.

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.