Bekend van:
Algemene onderwerpen – Kennisbank – Haarkliniek De Kroon

Kennisbank algemene onderwerpen

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

In onze kliniek behandelen we uitsluitend kaalheid en haaruitval op de hoofdhuid. We kunnen tevens haarzakjes transplanteren op littekenweefsel of oude brandwonden.

Welke gebieden zijn geschikt als donorgebied voor een haartransplantatie?

Het ideale donorgebied voor haartransplantaties is het gebied achterop uw hoofd – tussen de oren, omdat de haarzakjes in dit gebied niet gevoelig zijn voor het hormoon dat haaruitval veroorzaakt.

Wat betekent hair shock loss en wat zijn de effecten hiervan?

Bij hair shock loss vindt er een reactie plaats in de hoofdhuid, waardoor snel veel haren uitvallen. Dit kan voorkomen in zowel het donorgebied als het transplantatiegebied en heeft te maken met de hoeveelheid geoogste en geïmplanteerde grafts. Vaak heeft de hoeveelheid verdovingsvloeistof ook een negatief effect op hair shock loss. Normaliter groeien de uitgevallen haren weer gezond terug, maar in een enkel geval gebeurt dit niet. Cliënten kunnen deze zone na 12 maanden opnieuw laten behandelen.

Hoe wordt een haartransplantatie aangepakt bij cliënten met kroes of krullend haar?

Cliënten met kroeshaar of krullend haar vanaf krultype 3C kunnen natuurlijk ook last hebben van haaruitval. Een haartransplantatie kan in deze situaties echter lastiger zijn, omdat de natuurlijke krul voor beschadigde grafts kan zorgen. Kroes- en krullend haar stopt namelijk niet met krullen bij de hoofdhuid; het krult ook in het haarzakje. En dat maakt de oogst en transplantatie lastig.

Cliënten met kroeshaar kunnen daarom beter kiezen voor een proefbehandeling om te kijken of de haarzakjes geschikt zijn voor een transplantatie. Dit betekent echter niet dat deze cliënten niet mogen kiezen voor en haartransplantatie; dat mag natuurlijk altijd. Het wordt daarentegen wel afgeraden, omdat de succesratio niet zo hoog is als bij haartransplantaties bij steiler haar.

Heeft het seizoen van het jaar een effect op haartransplantatie?

Een haartransplantatie zelf kan het hele jaar door worden uitgevoerd. Vaak kiezen cliënten er echter voor om in de nazomer, herfst of winter een haartransplantatie uit te laten voeren, omdat het behandelde gebied zo min mogelijk in aanraking mag komen met direct zonlicht.

Waarom voert Haarkliniek De Kroon géén FUT haartransplantatie uit?

Omdat we simpelweg vinden dat een FUT haartransplantatie te veel risico’s met zich meebrengt. Zo is er een grote kans op blijvende littekenvorming, omdat bij deze methode gewerkt wordt met kleine strookjes hoofdhuid. Ook is daarmee de kans op infecties groter dan als we enkele haarzakjes wegnemen en implanteren.

Is er een leeftijdsgrens voor een haartransplantatie?

Nee, helaas kan er geen minimale leeftijd worden gesteld aan een haartransplantatie. Dit zorgt bij gecertificeerde klinieken voor veel onrust, omdat we toch willen voorkomen dat cliënten te jong een haartransplantatie ondergaan. Een veilige kliniek kan op basis van de huidige haarsituatie bepalen of een haartransplantatie veilig kan worden uitgevoerd.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.