Bekend van:
Haaruitval en andere klachten – Kennisbank – Haarkliniek De Kroon

Kennisbank haaruitval

Mijn haaruitval is net begonnen, moet ik gelijk langskomen voor een haartransplantatie?

Of u direct moet langskomen voor een haartransplantatie, hangt af van zowel de oorzaak van uw haaruitval als van uw wensen. Haaruitval ontstaat normaliter tussen het 20ste en 35ste levensjaar en kan op korte termijn zorgen voor onzekerheid. Kiest u echter te vroeg voor een haartransplantatie, dan kan op latere leeftijd verdere haaruitval zorgen voor nieuwe kale plekken. Nu kunnen we u natuurlijk niet verbieden om bij de eerste tekenen van haaruitval een haartransplantatiekliniek binnen te stappen, maar we kunnen u wel adviseren om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld uw huisarts om erachter te komen wat de oorzaak is van uw haaruitval. U mag bovendien altijd een consult met ons inplannen voor professioneel advies.

Wilt u echt op korte termijn uw haaruitval minder doen laten lijken, dan kunnen we tijdens een consult bepalen hoeveel grafts we transplanteren. De eenmaal getransplanteerde haren vallen namelijk niet meer uit.

Hoe wordt haaruitval rond de wenkbrauwen of baard aangepakt?

Mensen met haaruitval rond de wenkbrauwen of baard kunnen gebaat zijn bij een zogenoemde baardtransplantatie of wenkbrauwtransplantatie. Hierbij worden gezonde haarzakjes rond het achterhoofd (bij de nek en de oren) getransplanteerd naar de wenkbrauw of baard. De haarzakjes in dit gebied hebben vaak één enkele haar. Dit verschilt van een reguliere haartransplantatie op de hoofdhuid, waarbij haarzakjes worden geoogst waaruit meerdere gezonde haren groeien.

Hoe wordt haaruitval op het hoofd aangepakt?

Bij haaruitval op het hoofd kunnen cliënten kiezen voor een haartransplantatie. In de meeste gevallen voert de kliniek een FUE of FUT haartransplantatie uit. De verschillen tussen beide behandelingen leest u hier. Bij beide haartransplantaties worden gezonde haarzakjes vanuit het donorgebied (op het achterhoofd van oor tot oor) geoogst en die worden in het transplantatiegebied geïmplanteerd.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.