Bekend van:
Nazorg – Kennisbank – Haarkliniek De Kroon

Kennisbank nazorg

Wat mag ik niet doen na een haartransplantatie?

De eerste dag na de haartransplantatie mag u niet met uw hoofd onder de douche. De grafts zijn namelijk heel gevoelig en moeten nog beginnen met vastgroeien. In de eerste week mag u geen strakke dingen om uw hoofd, zoals een pet en hoed. Kijk ook uit met kleding met een strakke kraag. U moet de hoofdhuid zoveel mogelijk met rust laten. Daarna mag dit wel, zolang het transplantatiegebied wordt ontzien. Van dag 4 tot en met dag 10 mag u niet langer dan 5 minuten met uw hoofd onder de douche en in de eerste 3 weken raden we sporten en andere lichamelijke handelingen af. De eerste 4 weken moet u uw hoofdhuid goed beschermen tegen direct zonlicht en het gebruik van een tondeuse of scheerapparaat raden we de eerste 3 weken af. In de eerste 4 weken mag u niet naar de sauna en na 6 weken mag u uw haar weer verven.

Wat moet ik doen in geval van een spoedsituatie na een haartransplantatie?

Heeft u acute complicaties na een haartransplantatie, dan is het belangrijk dat u direct contact met de kliniek opneemt. In zeer ernstige gevallen kunt u naar de SEH om artsen snel naar uw situatie te laten kijken.

Hoe vaak en wanneer moet ik op nacontrole komen na een haartransplantatie?

U kunt zelf aangeven of u wel of geen nacontrole wilt. De meesten kiezen er wel voor om na de haartransplantatie een laatste keer terug te komen om te laten checken of alles goed gaat en de herstelperiode voorspoedig verloopt.

Waarom moet ik een coldpack gebruiken na de behandeling en tot wanneer moet ik dit doen?

De eerste 2 dagen na de behandeling adviseren we om een coldpack – die u van ons meekrijgt – te gebruiken om uw hoofdhuid te koelen. Na de behandeling kan uw hoofdhuid namelijk licht opzwellen en door de huid te koelen, gaat u dit zoveel mogelijk tegen. Tijdens deze belangrijke dagen groeien de haarzakjes vast en dat kan gepaard gaan met wat jeuk. Dit is goed, maar kan vervelend aanvoelen. U krijgt een flesje zoutspray van ons mee; die bewaart u in de koelkast en helpt wel iets tegen de jeuk.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.