Bekend van:
Terugtrekkende haarlijn vrouw – Haarkliniek De Kroon

Terugtrekkende haarlijn vrouw

Veel vrouwen krijgen te maken met een terugtrekkende haarlijn. Heeft u ook last van een terugtrekkende haarlijn? We begrijpen dat dit grote gevolgen kan hebben voor uw zelfvertrouwen. Gelukkig is er wat aan te doen. De behandelaars van Haarkliniek De Kroon zijn gespecialiseerd in het herstellen van een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen. Met een haartransplantatie corrigeren we een terugtrekkende haarlijn op natuurlijke wijze. Hierbij transplanteren we haarzakjes van het donorgebied naar de kale plekken. Het resultaat is een volle haardos die er zeer natuurlijk uitziet.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Vrijblijvend consult aanvragen

Wilt u meer informatie over het herstellen van een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen? Plan dan een vrijblijvend en gratis consult in bij Haarkliniek De Kroon. Onze haarspecialist gaat graag met u in gesprek. We bespreken uw wensen en vertellen u over een haartransplantatie in onze kliniek. Plan een consult in door te bellen naar 076 – 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Ook vraagt u gemakkelijk een consult aan via onze website.

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 5
 • Transparante tarieven
 • Deskundige artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten
Geverifieerd

“Ik kreeg in mijn twintiger jaren te maken met een terugtrekkende haarlijn. Als vrouw had dit grote gevolgen op mijn zelfvertrouwen.’

Ik dacht dat er niets aan te doen was. Totdat ik op internet ontdekte dat een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen hersteld kan worden met een haartransplantatie. Ik heb de behandeling geboekt bij Haarkliniek De Kroon en ben zeer tevreden over het eindresultaat. Ik zit weer lekker in mijn vel.

Marie J.

Oorzaken terugtrekkende haarlijn vrouwen

Het verliezen van haar is normaal. Over het algemeen verliezen we ongeveer 100 haren per dag. Omdat er telkens nieuwe haren groeien, wordt uw haar niet dunner. Wanneer u meer dan 100 haren per dag verliest, is er sprake van problematisch haaruitval. Dit kan zich uiten in een terugtrekkende haarlijn. Een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen kan diverse oorzaken hebben. Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken van een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen.

Ouderdom

Bij de meeste vrouwen wordt het jaar met de haren dunner en kan het op een gegeven moment uitvallen. Ongeveer 40% van de vrouwen krijgt te maken met zichtbaar haarverlies tegen de tijd dat ze 40 jaar oud zijn.

Frontal Fibrosing Alopecia

Frontal Fibrosing Alopecia wordt gekenmerkt door langzaam toenemend haarverlies en door littekenvorming van de hoofdhuid in de buurt van het voorhoofd. Het haarverlies dat u ervaart bij deze aandoening is te vertragen met medicatie.

Stressvolle gebeurtenis

Ook stress kan leiden tot haaruitval en daarmee een terugtrekkende haarlijn. Denk bijvoorbeeld aan een operatie of het verlies van een dierbare. Bij hevige stress schieten de niveaus van bepaalde hormonen omhoog. De interactie van diverse stresshormonen kan tijdelijke of permanente haaruitval als gevolg hebben.

Tractie Alopecia

Wanneer het haar continu strak naar achteren wordt getrokken, bijvoorbeeld door vaak een strakke paardenstaart of vlecht te dragen, kan dit leiden tot geleidelijke haaruitval in de buurt van het voorhoofd.

Hormoonveranderingen

Bij hormoonveranderingen door bijvoorbeeld zwangerschap, menopauze, schildklieraandoeningen of andere hormonale problemen, kan de hormoonbalans verstoord worden. Dit kan haaruitval als gevolg hebben.

Medicijnen en chemotherapie

Sommige medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben. Lees daarom de bijsluiters van voorgeschreven medicatie altijd goed door voordat u deze gebruikt. Indien gewenst, overlegt u over alternatieven met uw huisarts.

Overmatige haarstyling

Maakt u veelvuldig gebruik van een föhn of krultang? Dan is de kans groot dat uw haar beschadigd raakt en u te maken krijgt met haaruitval of een teruggetrokken haarlijn.

Onvoldoende voedingsstoffen

Ook onvoldoende voedingsstoffen kunnen een terugtrekkende haarlijn als gevolg hebben. Het is daarom belangrijk dat u voedsel nuttigt met voldoende ijzer en eiwitten.

Hoofdhuidontstekingen

Wanneer uw hoofdhuid is ontstoken, kan dit leiden tot haarverlies. Vermoed u ontstekingen aan de hoofdhuid? Bespreek dit dan eerst met uw huisarts.

Haarkliniek de Kroon

Haartransplantatie bij teruggetrokken haarlijn

Heeft u last van een teruggetrokken haarlijn en wilt u daar graag iets aan doen? Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing bij een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen. De haren die we implanteren blijven levenslang groeien en vallen niet meer uit. Zo geniet u permanent van een prachtige, volle haardos.

Tevens zijn de specialisten van Haarkliniek De Kroon gespecialiseerd in een haartransplantatie zonder scheren. Dit wordt ook wel een haarsparende haartransplantatie genoemd. Het voordeel hiervan is dat we niet uw hele hoofd millimeteren voor de behandeling. We millimeteren slechts een strook uit het donorgebied.

Tijdens het gratis consult in onze kliniek bieden we u graag meer informatie over de mogelijkheden van een haartransplantatie bij een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen. Tijdens het consult controleren we of u in aanmerking komt voor de behandeling en vertellen we u wat u van de ingreep kunt verwachten.

Haarkliniek de Kroon

Haarlijn herstellen met een FUE-haartransplantatie

Bij Haarkliniek De Kroon werken we uitsluitend volgens de FUE methode.

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Dit is een nieuwe techniek op het gebied van haartransplantaties. In tegenstelling tot de ouderwetse FUT methode verwijderen we bij een FUE-haartransplantatie géén stuk huid. In plaats daarvan verwijderen we uitsluitend de gezonde haarzakjes uit het donorgebied. Hierdoor hoeven we geen stukken huid te verwijderen en zijn de littekens minimaal zichtbaar. Het donorgebied bevindt zich op de achterzijde en zijkant van het hoofd. Deze delen zijn niet gevoelig voor het hormoon dat haaruitval veroorzaakt. De haarzakjes uit het donorgebied transplanteren we vervolgens in het transplantatiegebied, oftewel de kale plekken.

Het voordeel van een FUE-haartransplantatie is dat het de haargroei op deze kale plekken stimuleert. Bovendien voorkomt de FUE-methode haaruitval in de toekomst. Met deze methode realiseren we een natuurlijk resultaat met minimaal zichtbare littekens.

Bent u benieuwd naar hoeveel haarzakjes er getransplanteerd moeten worden tijdens de behandeling? Doe dan de online haartest en ontvang een prijsindicatie. Of vraag direct een consult aan.

Doe de online haartest

Terugtrekkende haarlijn bij vrouwen voorkomen

Helaas is een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen niet altijd te voorkomen. In sommige gevallen wordt de haaruitval namelijk erfelijk bepaald. Wel zijn er diverse middelen en medicijnen verkrijgbaar om het proces van toenemende kaalheid te vertragen. Let er wel op dat deze middelen over het algemeen preventief werken. In dat geval dient u haaruitval op tijd te bestrijden om schade te beperken.

Houd er ook rekening mee dat veel middelen en medicijnen bijwerkingen hebben en dat de groei van het haar minimaal is. Ook zijn de effecten van deze medicatie niet zo zichtbaar als bij een haartransplantatie.

Bovendien kunt u diverse maatregelen nemen op het gebied van inwendige en uitwendige verzorging om haaruitval zoveel mogelijk te beperken. Hieronder delen we enkele tips voor het voorkomen van een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen.

Uitwendige verzorging

Wanneer u uw haar en hoofdhuid zo goed mogelijk verzorgd, kunt u de kans op een terugtrekkende haarlijn beperken.

Hieronder vindt u onze tips voor de uitwendige verzorging van uw haar en huid:

 • Voorkom dat u haren uit uw hoofdhuid trekt door uw haar voorzicht te borstelen of te kammen.
 • Gebruik een milde shampoo en was uw haar niet te vaak.
 • Vermijd het gebruik van een föhn, krultang en stijltang.

Heeft u langer haar? Draag dan zo min mogelijk een strakke staart, knot of vlechten om langdurige spanning op de hoofdhuid te voorkomen.

Inwendige verzorging

Inwendige verzorging is ook erg belangrijk om een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dit doet u via voeding en kunt u eventueel aanvullen door het nemen van supplementen.

Wanneer u vermoedt dat u te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt of een ijzertekort heeft, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Hij of zij kan u ondersteunen bij het creëren van een gezond voedingspatroon. Verder is het belangrijk dat u extreme diëten mijdt, hierdoor kan namelijk een tekort aan vitaminen of mineralen ontstaan.

Het team van Haarkliniek De Kroon

De specialisten van Haarkliniek De Kroon hebben ruim 18 jaar ervaring met het herstellen van een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen. Dit doen we door middel van een FUE-haartransplantatie. Onze deskundigen helpen u graag weer aan een volle bos haar. Altijd met het natuurlijkste resultaat.

Mike Orie
Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy Broers-Koenraad
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Manon
Consulente
Judit
Hair technician
Demi
Hair technician
Maike
Hair technician
Haarkliniek de Kroon intake

Meer informatie? Neem contact op

Wilt u meer weten over het herstellen van een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen door middel van een haartransplantatie? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn te bereiken via 0176 – 700 23 49 of vraag direct een gratis consult aan via de button hieronder. We staan u graag te woord.

Consult aanvragen

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.