Bekend van:
Haaruitval? Een haartransplantatie biedt mogelijkheden

Haaruitval

Een haartransplantatie biedt mogelijkheden bij haaruitval

Heeft u last van kale plekken of dunner wordend haar? Dan heeft u te maken met haaruitval. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met haarverlies. We begrijpen dat dit grote gevolgen kan hebben voor uw zelfvertrouwen. In dat geval kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Bij deze behandeling implanteren we gezonde haarzakjes (grafts) van het donorgebied (op de achterkant en zijkant van het hoofd) naar de kale plekken. Het resultaat is een volle bos haar die er zeer natuurlijk uitziet.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Vraag een vrijblijvend consult aan

Wilt u weten of een haartransplantatie mogelijkheden kan bieden? Vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan bij Haarkliniek De Kroon. Onze haarspecialist gaat graag met u in gesprek. We bespreken uw wensen en vertellen u wat u kunt verwachten van de behandeling. Plan een consult in door te bellen naar 076 – 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u een consult aanvragen via onze website.

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 5
 • Transparante tarieven
 • Deskundige artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten
Een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon

Een haartransplantatie bij haaruitval

Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing bij haaruitval. De geïmplanteerde haren blijven levenslang groeien en zullen niet uitvallen.

Een haartransplantatie is mogelijk bij onder andere:

 • Alopecia androgenetica, ook wel mannelijke kaalheid genoemd.
 • Haaruitval door brandwonden of littekens.
 • Haaruitval doordat uw haar lange tijd onder spanning heeft gestaan door o.a. strakke vlechten of extensions.

Tijdens het gratis consult in onze kliniek geven we u graag meer informatie over de mogelijkheden van een haartransplantatie. Het consult biedt ons de mogelijkheid om te controleren of u in aanmerking komt voor de behandeling en om u te vertellen wat u van de behandeling kunt verwachten.

Geverifieerd

“Rond mijn 25ste kreeg ik te maken met haauitval. Dit had een grote impact op mijn zelfvertrouwen. Op dat moment wist ik nog niet dat een haartransplantatie een mogelijkheid was.”

Via Google kwam ik terecht bij Haarkliniek de Kroon. Nadat ik me op de website had ingelzen over de behandeling, had ik direct een consult ingeboekt. Daar kreeg ik uitgebreide informatie over de haartransplantatie. Inmiddels zit de behandeling er weer op. Ik ben zeer tevreden met het resultaat!

Theo H.

Hoe ontstaat haaruitval?

Ieder mens verliest per dag 50 tot 120 haren. Doordat er telkens weer nieuwe haren groeien, zal de dichtheid van uw haar niet veranderen en merkt u dus niks van dit haarverlies. Sommige mensen krijgen echter te maken met dunner wordend haar of kale plekken. In dat geval spreken we van haaruitval. Bij de meeste mensen ontstaat kaalheid in hun twintiger jaren, waarna het met de jaren verergert. Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken van haaruitval:

Ouderdom

Bij de meeste mensen wordt het haar met de jaren dunner. Op een gegeven moment kan het haar ook uitvallen, met kaalheid tot gevolg. Kaalheid door ouderdom komt voornamelijk voor bij mannen, maar zien we ook terug bij vrouwen.

Erfelijke aandoeningen

In sommige gevallen wordt kaalheid veroorzaakt door aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan de erfelijke aandoening alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen. Deze aandoening komt voor in verschillende varianten: van kale plekken tot geleidelijke haaruitval over het gehele hoofd.

Stressvolle gebeurtenis

Ook na een stressvolle gebeurtenis kunt u te maken krijgen met haaruitval. Voorbeelden van een stressvolle gebeurtenis kunnen ook een operatie of bevalling zijn. Wanneer u hevige stress ervaart, schieten de niveaus van bepaalde hormonen, zoals cortisol en adrenaline, omhoog. De interactie van diverse stresshormonen kan tijdelijke of permanente haaruitval als gevolg hebben.

IJzertekort

IJzer is essentieel om uw lichaam in goede conditie te houden. Bij een ijzertekort kan er haaruitval optreden. Voorkom een tekort aan ijzer door voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte te nuttigen.

Schildklierziekte

Een andere mogelijke oorzaak van haaruitval is een afwijking aan de schildklier. Wanneer de schildklier niet goed werkt, kan de hormoonbalans verstoord worden, met haaruitval als gevolg.

Medicijnen en chemotherapie

Sommige medicijnen, zoals anticonceptiepillen of antidepressiva, kunnen haaruitval als bijwerking hebben. Lees daarom de bijsluiters van voorgeschreven medicatie altijd goed door voordat u deze gebruikt. Indien gewenst overlegt u over alternatieven met uw huisarts.

Haartransplantatie behandeling

Over de FUE methode

Bij Haarkliniek De Kroon werken we uitsluitend volgens de FUE methode.

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. In tegenstelling tot de ouderwetse FUT methode verwijderen we bij deze methode géén stuk huid. In plaats daarvan verwijderen we grafts uit het donorgebied. Het donorgebied bevindt zich op de achterzijde en de zijkant van het hoofd. Dit gebied is niet gevoelig voor het hormoon dat haaruitval veroorzaakt. De grafts van het donorgebied transplanteren we vervolgens in het transplantatiegebied, oftewel de kale plekken. Een FUE haartransplantatie stimuleert de haargroei op deze plekken en voorkomt haaruitval in de toekomst. Het voordeel van de FUE methode is dat we een zeer natuurlijk resultaat kunnen realiseren met minimaal zichtbare littekens.

Bent u benieuwd naar hoeveel haarzakjes er getransplanteerd moeten worden tijdens de behandeling? Doe dan de online haartest en ontvang een prijsindicatie. Of vraag direct een consult aan.

Doe de online test

Hoe kan ik haaruitval voorkomen?

Helaas is haaruitval niet altijd te voorkomen. In sommige gevallen is haaruitval namelijk erfelijk. Wel zijn er diverse middelen en medicijnen om het proces van toenemende kaalheid te vertragen. Voor deze middelen geldt wel dat ze over het algemeen preventief werken. In dat geval dient u haaruitval op tijd te bestrijden om de schade te beperken.

Houd er ook rekening mee dat veel middelen en medicijnen bijwerkingen kunnen hebben en dat de groei van het haar minimaal is. Ook zijn de effecten van deze medicatie niet zo zichtbaar als bij een haartransplantatie.

Om haaruitval zoveel mogelijk te beperken, kunt u bovendien diverse maatregelen nemen op het gebied van inwendige en uitwendige verzorging. Hieronder delen we enkele tips.

Haartransplantatie nazorg

Uitwendige verzorging

Om haaruitval zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat u uw haar en hoofdhuid goed verzorgt. Zo voorkomt u dat er meer haren uitvallen dan normaal. Hieronder vindt u onze tips voor de verzorging van uw haar of huid:

 • Borstel of kam uw haar voorzichtig om te voorkomen dat u haren uit uw hoofdhuid trekt.
 • Was uw haar en hoofdhuid met een milde shampoo en niet te vaak.
 • Vermijd het gebruik van een föhn, krultang en stijltang.

Heeft u langer haar? Draag dan zo min mogelijk een strakke staart, knot of vlechten om langdurige spanning op de hoofdhuid te voorkomen.

Inwendige verzorging

Nog belangrijker dan uitwendige verzorging is inwendige verzorging. Om haaruitval zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen nuttigt. Dit doet u via voeding en kunt u eventueel aanvullen door het nemen van supplementen. Vermoedt u dat u te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt? Of heeft u een ijzertekort? Neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u ondersteunen bij het creëren van een gezond voedingspatroon. Verder is het belangrijk dat u extreme diëten mijdt, hierdoor kan namelijk een tekort aan vitaminen of mineralen ontstaan.

De specialisten van Haarkliniek De Kroon

Maak kennis met de specialisten van Haarkliniek De Kroon. We hebben ruim 18 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties bij haaruitval. Onze deskundigen helpen u graag weer aan een volle bos haar. Altijd met het natuurlijkste resultaat.

Mike Orie
Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy Broers-Koenraad
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Manon
Consulente
Judit
Hair technician
Demi
Hair technician
Maike
Hair technician
Geverifieerd

Na een ontspannen intake in de ochtend is de behandeling dezelfde ochtend begonnen. Na de lunch was het even doorzetten uiteindelijk was de behandeling om 18:00 klaar en werd ik opgehaald door mijn vrouw. Uiteindelijk viel de behandeling mee en had ik na 4 maanden meer haar op plekken waar ik voorheen kaal was. Het heeft mij een heel zeker gevoel gegeven. Een aanrader voor iedereen die met de gedachten rond loopt om een haartransplantatie te doen.

Barry K

Geverifieerd

Zeer nette behandeling eindresultaat duurde even, maar door het terug hebben van mijn haar voel ik mij weer zekerder.

Johan van V

Geverifieerd

Na lang getwijfeld te hebben ben ik voor een haartransplantatie gegaan bij Haarkliniek de Kroon. Door een goede begeleiding van Bob was ik snel gerust gesteld en ben ik zeer tevreden met het eind resultaat.

Jeffrey de H

Geverifieerd

€2500,- voor een haartransplantatie leek in eerste instantie te goed om waar te zijn. Ik had wat spaarcenten dus dit was een uitkomst voor mij, uiteindelijk is de behandeling perfect gelukt. Ik voel mij zekerder en ben blij dat ik het gedaan heb.

M. de Maas

Geverifieerd

Zo blij met de keuze voor De Kroon Haarkliniek. Mijn haar heb ik weer terug voor een spot prijs.

H Jacobs

Geverifieerd

In het begin had ik mijn twijfels omtrent haartransplantatie, werkt het wel? Wat zullen de mensen om mij heen zeggen als ze het zouden zien? Nu een half jaar verder en mijn haar is weer terug op mijn hoofd. Het was tijdens autorijden al een frustratie om in de achteruit kijk spiegel te kijken en zien dat mijn haar dunner en dunner werd. Omdat de Kroon het betaalbaar maakte om een haartransplantatie uit te laten voeren ben ik ervoor gegaan. Uiteindelijk zeer blij en tevreden met het eind resultaat. Aanrader !!

Anoniem

Geverifieerd

Ik ben best wel ijdel en zag dat ik kaal werd aan de voorkant, toen ik Haarkliniek de Kroon via Google tegen kwam heb ik direct een afspraak gemaakt. Na een goed intake direct een afspraak ingepland en de week erop zat de behandeling er al op. Eindresultaat is top! Weer een mooie bos met haar en voel me goed.

Herman de W

Geverifieerd

Als iemand mij 10 jaar geleden had gevraagd om een haartransplantatie te doen, had ik degene zeker gezegd of hij wel goed bij zijn hoofd zou zijn. Tot het moment dat ik dagelijks onder de douche stond en haren in mijn handen had die afkomstig waren van mijn hoofd. Na verschillende prijzen en klinieken heb bekeken ben ik gegaan voor Haarkliniek de Kroon. Zeer goed geïnformeerd en begeleid door Bob. Met als eind resultaat weer normaal haar op mijn hoofd. Echt een aanrader.

Willem J

Haarkliniek de Kroon intake

Meer weten? Neem contact op

Voor meer informatie over een haartransplantatie bij haaruitval kunt u gerust contact met ons opnemen. We zijn te bereiken via 0176 – 700 23 49. Of vraag direct een gratis consult aan via de button hieronder. We zien u graag snel terug in onze kliniek.

Gratis consult aanvragen

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.