Bekend van:
Haartransplantatie in Nederland: gratis & vrijblijvend consult

Haartransplantatie

U wilt toch ook weer een mooie volle bos haar?
Wordt uw haar dunner of stoort u zich aan zichtbare kale plekken en voelt u zich hierdoor onzeker? Onze cliënten voelen zich na een haartransplantatie weer zelfverzekerd. Dat wil u toch ook? Een haartransplantatie, ook wel FUE behandeling genoemd, biedt uitkomst. We maken tijdens deze behandeling de haaruitval op uw hoofd, kruin of bij de zogenoemde inhammen ongedaan. We transplanteren de gezonde haarzakjes van het donorgebied op uw achterhoofd naar de kale plekken.

Haartransplantatie

U bent bij ons in Breda in goede handen!

We zijn gevestigd in Breda en de grootste voordelen daarvan zijn dat de afspraken, behandelingen en nazorg in het Nederlands zijn. Daarbij kunt u na de haartransplantatie gewoon naar uw eigen huis. In een vertrouwde omgeving en met uw vrienden en familie om u heen.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/icon-dekroon.svg

Haarkliniek De Kroon
Een volle bos haar voor iedereen. Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn en met een ervaren en gespecialiseerd team dat tot wel 600 haartransplantaties per jaar uitvoert, maken we deze belofte elke dag waar. Ook een haartransplantatie? Plan een vrijblijvend consult in of doe de online haartest!

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/gratis-consult.svg

Onze service

 • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Klantenbeoordeling 9.5
 • Transparante prijzen
 • Gespecialiseerde artsen
 • Warme en persoonlijke benadering
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Korte wachtlijsten

Een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon

Bent u benieuwd naar hoe een behandeldag bij Haarkliniek De Kroon eruit ziet? In de video kijkt u mee bij de behandeldag van Remco. Hij onderging een haartransplantatie in onze kliniek en vertelt hoe hij de behandeling heeft ervaren. Ook ziet u hoe de behandeldag van begin tot eind is ingedeeld.

Uw consulten en de behandeling vinden plaats in onze kliniek in Breda. U mag na de haartransplantatie dus gewoon naar uw eigen huis om bij te komen.

Heeft u vragen over een haartransplantatie of bent u benieuwd naar de resultaten van verschillende haartransplantaties? Bekijk dan de antwoorden van onze specialisten op veelgestelde vragen of bekijk onze voor-en-na-foto’s.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2021/06/Haarkliniek-de-kroon.jpg
https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/behandeling2.jpg

Hoeveel grafts heb ik nodig? Online test!

De prijs van een haartransplantatie is afhankelijk van het aantal te transplanteren grafts. De benodigde hoeveelheid verschilt van persoon tot persoon. Bij Haarkliniek De Kroon begrijpen we heel goed dat het fijn is om vooraf te weten met welke kosten u rekening dient te houden. We bieden u daarom de mogelijkheid om een haartransplantatie prijsindicatie op te vragen, voordat u bij ons langskomt voor een consult.

Doe de online test

Geverifieerd

“De haartransplantatie prijs leek in eerste instantie te goed om waar te zijn.”

Ik had wat spaarcenten dus dit was een uitkomst voor mij, uiteindelijk is de behandeling perfect gelukt. Ik voel mij zekerder en ben blij dat ik het gedaan heb.

M. de Maas

Oorzaken haaruitval

Bij iedereen groeien gemiddeld 100.000 haren op het hoofd. Het is volkomen normaal dat dagelijks 50 tot 100 haren uitvallen. Wanneer u echter meer dan 100 haren per dag verliest, heeft u last van haaruitval. Kaalheid, haaruitval en een afnemende haardichtheid komen vaak voor. Ongeveer 60% van de bevolking krijgt ermee te maken. Niet alleen mannen kunnen last van hebben van haaruitval zoals een terugtrekkende haarlijn, het komt ook bij vrouwen voor.

Haaruitval heeft verschillende mogelijke oorzaken. Bij de meeste mensen ontstaat kaalheid in hun twintiger jaren en verergert het naarmate men ouder wordt. Haaruitval kan echter ook een compleet andere oorsprong hebben. Zo spelen onder andere uw voeding, gemoedstoestand en erfelijkheid mee bij de kans op kaalheid en haaruitval. We zetten veelvoorkomende oorzaken voor u op een rij:

Ouderdom

Naarmate het lichaam veroudert, wordt bij velen het haar dunner en valt het uit. Bij mannen verschijnen bijvoorbeeld inhammen, ontstaat er bovenop het hoofd een kale plek of trekt de haarlijn zich terug. Deze oorzaak is voornamelijk terug te zien bij mannen, maar ook bij vrouwen komt dit voor.

Erfelijke kaalheid

Alopecia is een erfelijke aandoening met kaalheid als gevolg. Het komt in verschillende varianten voor: van kale plekken tot geleidelijke haaruitval. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen.

Stress

Wanneer men hevige stress ervaart, gaan de niveaus van hormonen als cortisol en adrenaline in het lichaam omhoog. De interactie tussen verschillende stresshormonen heeft een nadelige invloed op het haar. Tijdelijke of permanente haaruitval kan het gevolg zijn. Een haartransplantatie, ook wel bekend als reconstructieve haarchirurgie, biedt dan uitkomst.

Tekort aan ijzer

Om uw lichaam in goede conditie te houden, dient u voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Wanneer er sprake is van een tekort aan ijzer, kan haaruitval ontstaan. Om dit te voorkomen is het aan te raden voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte te nuttigen.

Schildklierafwijking

Ook aandoeningen aan de schildklier kunnen kaalheid veroorzaken. De schildklier regelt belangrijke processen in het lichaam door de aanmaak van hormonen. Haaruitval kan ontstaan wanneer de hormoonbalans verstoord is door een niet goed werkende schildklier.

Medicijnen

Sommige medicijnen hebben invloed op de huid en het haar. Bijvoorbeeld bepaalde anticonceptiepillen of antidepressiva. Lees de bijsluiter van voorgeschreven medicijnen goed voor u ze gebruikt en overleg eventueel met uw huisarts over alternatieven.

Progressie na haartransplantatieProgressie na haartransplantatie

Haaruitval voorkomen

Uiteraard is ook bij haaruitval voorkomen beter dan genezen. Naast de behandeling in onze kliniek zijn er verschillende maatregelen die u zelf kunt nemen om haaruitval enigszins tegen te gaan en uw haargroei te stimuleren. Hoewel de aandoening soms erfelijk is, is het wel degelijk mogelijk het proces van toenemende kaalheid te vertragen. We noemen een aantal simpele tips die u in het dagelijks leven kunt toepassen om haaruitval zo veel mogelijk te verminderen. Deze tips zijn onder te verdelen in uitwendige verzorging (van haar en hoofdhuid) en inwendige verzorging (door de inname van voedingsstoffen).

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/shutterstock_1418300360-scaled.jpg

Uitwendige verzorging: houd uw haar en hoofdhuid in goede conditie

Door uw haar en hoofhuid in goede conditie te houden, voorkomt u dat er meer haren dan normaal uitvallen. Hitte heeft een nadelige invloed op de haarkwaliteit. Douche daarom niet te heet en vermijd föhns, krultangen en andere verhittende apparaten. Was uw haren niet te vaak en gebruik een milde shampoo. Als u uw haren borstelt, gebruik dan een zachte borstel om te voorkomen dat u het haar beschadigt. Als u langer haar heeft, draag het dan zo min mogelijk in een strakke staart of knot, zodat het niet afknelt.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/vitamines.jpg

Inwendige verzorging: zorg voor voldoende vitaminen en minderalen

Misschien nog wel belangrijker dan uitwendige verzorging is het voorkomen van haaruitval van binnenuit. Zorg ervoor dat u voldoende mineralen en vitaminen tot u neemt via uw voeding of door het nemen van supplementen. Vraag uw huisarts om advies als u vermoedt dat u te weinig vitaminen of mineralen binnenkrijgt. Let goed op uw voeding en ga geen extreme diëten aan. Let ook op uw ijzerinname: zoals genoemd kan een ijzertekort haaruitval als gevolg hebben.

Haartransplantatie: de behandeling

Droomt u van weer een volle bos haar? We voeren uitsluitend haartransplantaties uit middels de FUE-methode. Bij het openen van de kanaaltjes en het implanteren van de grafts maakt onze arts gebruik van geavanceerde saffiermesjes. Niet alleen garanderen deze mesjes een optimale precisie, ook is bewezen dat het gebruik van saffiermesjes zorgt voor een hogere dichtheid van de haren op het transplantatiegebied. De minuscule openingetjes genezen snel en er ontstaat geen zichtbare littekenvorming. De behandeling ziet er als volgt uit:

Haartransplantatie consult inplannen

Via ons contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel een vrijblijvend consult aan. Tijdens deze afspraak vertellen we u alles over haartransplantaties en de FUE methode (follicle unit extraction) die we gebruiken. We bespreken uw huidige situatie, uw wensen en de mogelijkheden. Onze specialisten voorzien u dus van advies op maat. We bieden daarnaast de mogelijkheid om met eerdere cliënten te spreken over hun haartransplantatie ervaringen.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/haarzakjes-verwijderen.svg

Haarzakjes verwijderen

Voorafgaand aan de haartransplantatie scheren we indien nodig uw haar tot millimeterlengte. We brengen een lokale verdoving aan. U blijft dus bij bewustzijn, maar u voelt niks van de behandeling. Met een holle naald verwijderen we één voor één de gezonde haarzakjes uit het donorgebied aan de achterkant van uw hoofd. Deze haarzakjes noemen we grafts. We leggen de haarimplantaten in een oplossing, waardoor ze sterk blijven voordat we ze implanteren. Elke graft bevat één tot vier haren en het hangt onder andere van uw wensen af hoeveel grafts we transplanteren.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2020/10/crafts.svg

Grafts implanteren

Eén voor één implanteren we de grafts in het ontvangstgebied. Met een minuscule naald maken we kleine sneetjes (incisies) in de hoofdhuid waar we de haarzakjes in plaatsen. Het duurt enkele dagen voordat de grafts zich hechten. Na ongeveer twee tot drie weken vallen de getransplanteerde haren uit en maken ze plaats voor nieuwe haren. Het effect kan vanaf twee tot drie maanden na de haartransplantatie zichtbaar worden, wanneer de nieuwe haren weer gaan groeien.

Meer lezen over haartransplantatie bij Haarkiniek De Kroon?

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/02/Behandelkamer-grafts-2-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

FUE haartransplantatie

We begrijpen dat kaalheid en haaruitval ervoor kunnen zorgen dat u zich ongelukkig en onzeker voelt. Als u ontevreden bent met uw uiterlijk door haaruitval of kaalheid, dan kan Haarkliniek De Kroon u wellicht helpen. De FUE haartransplantatie die we in onze professionele kliniek uitvoeren, is een effectieve behandeling tegen haaruitval. Een haartransplantatie stimuleert de haargroei en voorkomt haaruitval in de toekomst. Wilt u meer weten over hoe we precies te werk gaan bij een FUE haartransplantatie? Door op onderstaande button te klikken, vindt u meer informatie over deze behandeling en een uitleg over waarom we deze techniek verkiezen boven de ouderwetse FUT haartransplantatietechniek.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/02/Behandelkamer-haartransplantatie-2-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

Kosten haartransplantatie

We kunnen een voordelige prijs garanderen dankzij onze specialisatie in haartransplantaties en efficiënte werkwijze. Op onze haartransplantaties geven we levenslange garantie. U bent dus verzekerd van de laagste prijs én het allerbeste resultaat. Bekijk voor meer informatie over de opbouw van onze tarieven voor onze FUE haartransplantaties onze pagina ‘Kosten haartransplantatie’.

Heeft u last van een van onderstaande gevallen?

 • Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica)
 • Haaruitval door brandwonden en littekens
 • Uw haar heeft lange tijd onder spanning gestaan door o.a. extensions en strakke vlechten

Dan is het mogelijk om een afspraak bij Haarkliniek De Kroon voor een haartransplantatie in te plannen.

Aan de hand van uw wensen stellen we het best mogelijke behandelplan op. Omdat iedere haartransplantatie uniek is, is het erg belangrijk dat we hier samen over in gesprek gaan. We bespreken tijdens een vrijblijvend consult uw wensen en vertellen u wat u kunt verwachten.

Het team van Haarkliniek De Kroon

U bent in goede handen bij het medisch team van Haarkliniek De Kroon.
We hebben ruim 18 jaar ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties
en we helpen ook u graag weer aan een volle bos haar.

Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Leonne
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Geverifieerd

“Ik ben best wel ijdel en zag dat ik kaal werd aan de voorkant, toen ik Haarkliniek de Kroon via Google tegen kwam heb ik direct een afspraak gemaakt.”

Na een goed intake direct een afspraak ingepland en de week erop zat de behandeling er al op. Eindresultaat is top! Weer een mooie bos met haar en voel me goed.

Herman de W.

FAQ haartransplantatie

 • Welke vorm van haaruitval komt het meeste voor?

 • Is het resultaat van een haartransplantatie blijvend?

 • Komt het voor dat jullie adviseren geen haartransplantatie uit te voeren?

 • Vanaf welke leeftijd kun je een haartransplantatie ondergaan?

 • Voeren jullie ook haartransplantatie voor vrouwen uit?

 • Wat is een FUE haartransplantatie?

 • Is een haartransplantatie pijnlijk?

 • Hoelang duurt de behandeling?

 • Heb ik aan één behandeling voldoende?

 • Hoelang duurt het herstel?

 • Hoelang blijft het effect van een haartransplantatie zichtbaar?

 • Hoe kunnen de prijzen bij jullie veel lager zijn dan bij andere haarklinieken?

 • Hoeveel haren transplanteren jullie?

 • Ontstaan er littekens na de behandeling?

 • Waarom gebruiken jullie de FUT-methode niet?

 • Welke nadelen heeft een haartransplantatie?

 • Kan mijn haar uitvallen na de transplantatie?

 • Komt kroeshaar in aanmerking voor een FUE-behandeling?

 • Als ik een eerdere behandeling heb ondergaan een andere kliniek, kan ik dan nog door jullie behandeld worden?

 • Waarom kan Haarkliniek de Kroon zo'n lage prijs aanbieden?

Meer lezen over haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon?

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2022/01/Team-foto-Haarkliniekdekroon.nl_.jpg

Haartransplantatie in Turkije of Nederland?

De laatste jaren gaan steeds meer mannen en vrouwen voor een haartransplantatie naar Turkije. Bij Haarkliniek De Kroon bieden we u haartransplantaties voor een zeer scherpe prijs die niks verschilt met een behandeling in Turkije, behalve dat u van een hogere kwaliteit geniet bij ons.

Lees meer

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.