Bekend van:
Reconstructieve haarchirurgie – Haarkliniek De Kroon

Reconstructieve haarchirurgie

Wanneer uw haar dunner wordt of u last krijgt van zichtbare kale plekken, kan dit grote gevolgen hebben voor uw zelfvertrouwen. In dat geval biedt reconstructieve haarchirurgie (ook wel een haartransplantatie genoemd) uitkomst. Bij deze ingreep transplanteren we gezonde haarzakjes van het donorgebied op het achterhoofd naar kale plekken, bijvoorbeeld op uw inhammen of kruin. Het resultaat van reconstructieve haarchirurgie is een mooie, volle bos haar die er natuurlijk uitziet.

Reconstructieve haarchirurgie kan uitkomst bieden bij:

 • Alopecia androgenetica, oftewel mannelijke kaalheid
 • Haaruitval door brandwonden of littekens
 • Haaruitval die ontstaan is doordat het haar lange tijd onder spanning heeft gestaan door o.a. extensions of strakke vlechten

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor reconstructieve haarchirurgie? Onze specialisten gaan graag met u in gesprek tijdens een vrijblijvend consult waarbij we uw wensen bespreken en vertellen wat er mogelijk is. Een consult bij ons is altijd gratis.

Veilig en betrouwbaar aangesloten bij
Logo Inspectie voor de Gezondheidszorg en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Plan een vrijblijvend consult in

Plan een afspraak in door te bellen naar 076 700 23 49. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Deskundig en betrouwbaar

Haarkliniek De Kroon streeft ernaar om toegankelijk en betaalbaar te zijn. Zo kunnen we iedereen die droomt van een volle bos haar van dienst zijn. Ons ervaren en deskundige team voert per jaar tot wel 600 haartransplantaties uit. Bent u ook geïnteresseerd in een haartransplantatie? Doe de online haartest of plan direct een vrijblijvend consult in. Onze specialisten helpen u graag verder

Onze service

 • Hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs
 • Een natuurlijk resultaat
 • Naaldloos verdoven met Dermojet-techniek
 • Gemiddelde klantenbeoordeling 9.0
 • Transparante tarieven
 • Deskundige en ervaren artsen
 • Gratis en vrijblijvend consult
 • Warme en betrokken benadering
 • Snel geholpen dankzij korte wachtlijsten
Een haartransplantatie bij Haarkliniek De Kroon

Hoeveel grafts heb ik nodig? Doe de online haartest!

Hoeveel reconstructieve haarchirurgie kost, is afhankelijk van het aantal grafts (haarzakjes) dat we moeten transplanteren. Ieder mens is uniek, daarom verschilt de benodigde hoeveelheid van persoon tot persoon. We snappen dat u graag wilt weten met welke kosten u rekening moet houden bij reconstructieve haarchirurgie. Daarom bieden we de mogelijkheid om een gratis online haartest te doen voordat u bij ons op consult komt. De online haartest houdt in dat u ons foto’s stuurt van de linkerzijkant, rechterzijkant, voorkant, achterkant en bovenkant van uw hoofd. Met deze foto’s bepalen we hoeveel grafts we moeten transplanteren. Na het inzenden van de foto’s ontvangt u binnen twee werkdagen een prijsindicatie van ons.

 

Doe de online haartest

Geverifieerd

“Dankzij Haarkliniek De Kroon was de eerste stap maken naar reconstructieve haarchirurgie erg eenvoudig.”

De specialisten hebben mij voorzien van duidelijke antwoorden op al mijn vragen en het resultaat mag er wezen! Ik zit weer lekker in mijn vel.”

Mario L.

Oorzaken haaruitval

Ongeveer 60% van alle mensen, man én vrouw, krijgt wel eens te maken met haaruitval of kaalheid. Gemiddeld groeien er 100.000 haren op het hoofd en dagelijks vallen er 50 tot 100 haren uit. Wanneer u dagelijks meer dan 100 dagen verliest, spreken we van haaruitval. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is mannelijke kaalheid, ook wel alopecia androgenetica genoemd. Daarnaast spelen uw voedingspatroon, uw gemoedstoestand en erfelijkheid een rol bij kaalheid. Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken van haaruitval op een rijtje gezet:

Ouderdom

Naarmate u ouder wordt, merkt u dat uw haar dunner wordt. Uiteindelijk valt het haar uit. Hierdoor ontstaan er kale plekken, meestal bij de kruin of inhammen. Haaruitval door ouderdom komt veelal voor bij mannen, maar zien we ook terug bij vrouwen.

Erfelijkheid

Soms ontstaat kaalheid door erfelijke bepaling. Een voorbeeld hiervan is alopecia, een erfelijke aandoening met haaruitval als gevolg. Wanneer u deze aandoening heeft, kunt u last krijgen van kale plekken of dunner wordend haar. Alopecia is een van de meest voorkomende oorzaken van kaalheid bij mannen en vrouwen.

Schildklierafwijking

Onze schildklier maakt hormonen aan regelt belangrijke processen in het lichaam. Het is dan ook logisch dat wanneer de schildklier niet goed werkt, de hormoonbalans in ons lichaam verstoord wordt. Haaruitval kan hier het gevolg van zijn.

Medicijngebruik

Sommige medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben. Denk bijvoorbeeld aan anticonceptie of antidepressiva. Het is belangrijk dat u de bijsluiter van voorgeschreven medicijnen goed leest voordat u ze gebruikt. Eventueel kunt u met uw huisarts overleggen over alternatieven.

Gemoedstoestand

Heeft u een langere tijd last van hevige stress? Ook dan is het mogelijk dat er haaruitval optreedt. Bij hevige stress schiet het niveau van bepaalde hormonen omhoog, zoals cortisol en adrenaline. De interactie van stresshormonen leidt soms tot tijdelijke of permanente haaruitval.

Tekort aan ijzer

Ook wanneer u een tekort heeft aan ijzer, kunt u merken dat u last krijgt van haaruitval. Om uw lichaam in goede conditie te houden, is het belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Nuttig hierbij voldoende voedingsstoffen met een hoog ijzergehalte om haaruitval door een ijzertekort te voorkomen.

Haaruitval voorkomen

In sommige gevallen is haaruitval erfelijk. Toch is het mogelijk om het proces van haaruitval enigszins te vertragen. Ten eerste is het belangrijk dat u voldoende vitaminen en mineralen tot u neemt. Twijfelt u of dat bij u het geval is? Neem dan contact op met uw huisarts of diëtist. Die helpt u bij het creëren van een gezond voedingspatroon.

Daarnaast is het belangrijk dat u uw hoofdhuid en haar goed verzorgt. Zo voorkomt u dat er meer haren uitvallen dan normaal. Een goede tip is om verhittende apparaten als föhns, krultangen en stijltangen zo veel mogelijk te vermijden. Deze hebben vaak een nadelig effect op de haarkwaliteit. Ook kan een hete douche leiden tot een droge hoofdhuid. Douche daarom niet te heet. Verder is het belangrijk dat u uw haar niet te vaak wast en dat u gebruikmaakt van een milde shampoo. Heeft u langer haar? Draag dan zo min mogelijk een strakke staart, knot of vlechten om langdurige spanning op de hoofdhuid te vermijden.

https://www.haarkliniekdekroon.nl/wp-content/uploads/2021/06/Haarkliniek-de-kroon.jpg

Reconstructieve haarchirurgie bij Haarkliniek De Kroon

Bij Haarkliniek De Kroon maken we bij reconstructieve haarchirurgie uitsluitend gebruik van de FUE-methode. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Bij deze methode transplanteren we grafts van het donorgebied naar het ontvangstgebied. Dit stimuleert de haargroei en voorkomt haaruitval in de toekomst. Dankzij deze methode garanderen we de beste kwaliteit. In tegenstelling tot de ouderwetse FUT-methode houdt u minimaal zichtbare littekens over aan een FUE-haartransplantatie. Reconstructieve haarchirurgie volgens de FUE-methode wordt in onze moderne kliniek uitgevoerd door ervaren artsen. Hierdoor bent u bij Haarkliniek De Kroon altijd verzekerd van de beste service en het meest natuurlijke resultaat. Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u de video hiernaast bekijken. Hierin leggen we ook uit waarom we de FUE methode verkiezen boven de ouderwetse FUT haartransplantatietechniek.

Onze werkwijze

Overweegt u reconstructieve haarchirurgie? Dan is Haarkliniek De Kroon de beste keuze voor u. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van reconstructieve haarchirurgie en weten hoe ze het meest natuurlijke resultaat kunnen behalen. Bij ons kunt u altijd rekenen op maatwerk, een persoonlijke aanpak en de beste resultaten. Bovendien profiteert u bij ons altijd van lage tarieven. Benieuwd naar welke stappen u doorloopt wanneer u reconstructieve haarchirurgie ondergaat in onze kliniek? U leest het hieronder:

1. Gratis consult inplannen

De eerste stap naar een volle bos haar is het plannen van een consult. Dit doet u eenvoudig via ons contactformulier. Een consult bij Haarkliniek De Kroon is altijd vrijblijvend en gratis! Tijdens dit gesprek bekijken we uw haar en hoofdhuid, brengen we de oorzaak van uw haaruitval in kaart en bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. Ook vertellen we u alles wat u moet weten over de FUE-methode die we gebruiken. Tijdens het consult is er genoeg tijd en ruimte voor al uw vragen. Daarnaast vertellen we u wat u kunt verwachten van de ingreep. Vervolgens stellen onze specialisten een persoonlijk behandelplan voor u op en krijgt u een prijsindicatie. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Bovendien bieden we u de mogelijkheid om te spreken met eerdere cliënten over hun haartransplantatie.

Wilt u een prijsindicatie ontvangen voordat u een consult bij ons inplant? Doe dan de online haartest.

2. Haarzakjes verwijderen

Op de dag van de behandeling scheren we uw haar tot millimeterlengte. (Kiest u voor een haarsparende haartransplantatie? Dan scheren we niet uw hele hoofd!) Vervolgens brengen we een lokale verdoving aan, zodat de ingreep voor u zo comfortabel mogelijk verloopt. Tijdens de reconstructieve haaroperatie blijft u bij bewustzijn. Met een holle naald verwijdert de arts één voor één gezonde haarzakjes (grafts) uit het donorgebied. Het donorgebied is te vinden op de achterzijde en zijkanten van het hoofd. Vervolgens plaatst de arts de haarzakjes in een oplossing, waardoor ze sterk blijven. Elke graft bevat één tot vier haren. Hoeveel grafts we transplanteren, is afhankelijk van onder andere uw wensen.

3. Grafts implanteren

Heeft de arts alle benodigde grafts verwijderd uit het donorgebied? Dan starten we met het transplanteren van de grafts naar het ontvangstgebied. Met een kleine naald maakt de arts minuscule sneetjes in de hoofdhuid waar we de grafts in plaatsen.

Wanneer alle grafts geplaatst zijn, zit de behandeling erop. Het duurt ongeveer twee dagen voordat de grafts zich aan de huid hechten. Na twee tot drie weken vallen de getransplanteerde haren uit en maken ze plaats voor nieuwe haren. Het effect van de haartransplantatie wordt twee tot drie maanden na de behandeling zichtbaar. Dan beginnen de nieuwe haren te groeien. Het duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden tot de volledige lengte en kwaliteit van het getransplanteerde haar zichtbaar zijn. Het resultaat is een mooie, volle bos haar die zeer natuurlijk oogt.

 

Ontmoet het team van Haarkliniek De Kroon

Maak kennis met de specialisten van Haarkliniek De Kroon. Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren professionals. We hebben ruim 18 jaar ervaring met reconstructieve haarchirurgie. Onze specialisten helpen u graag weer aan een volle bos haar, altijd met het meest natuurlijke resultaat.

Mike Orie
Mike Orie
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 39067006401

Sophie van der Beek
Haartransplantatie arts

BIG registratienummer: 89923937501

Amy Broers-Koenraad
Hair Technician

BIG registratienummer: 39914173930

Linsey
Hair Technician
Anouschka
Consulente
Bob
Consultant
Claire
Hair Technician
Manon
Consulente
Judit
Hair technician
Demi
Hair technician
Maike
Hair technician
Het team van Haarkliniek De Kroon

Meer weten? We staan voor u klaar

Voor meer informatie over reconstructieve haarchirurgie kunt u gerust contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar via 076 700 23 49 en staan u graag te woord. Of vraag direct een gratis en vrijblijvend consult aan via de button hieronder.

 

Consult aanvragen

Neem contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.