Bekend van:
Vanaf wanneer een haartransplantatie? – Haarkliniek De Kroon

Vanaf wanneer een haartransplantatie? 


Aan kaalheid is bijna geen definitieve leeftijd te koppelen. De één wordt rond zijn 20ste al kaal, terwijl de ander met 55 jaar nog een volle bos met haar heeft. Desalniettemin is er wel een minimumleeftijd vastgesteld. Zo wordt een haartransplantatie bijvoorbeeld niet bij minderjarigen uitgevoerd, tenzij hier een medische indicatie voor is. In principe  moet u dus minimaal 18 jaar, maar idealiter nog iets ouder zijn.

Haartransplantatie op jonge leeftijd

Bij cliënten jonger dan 25 jaar die kaalheid ervaren, is er nog veel onzeker wat betreft de uitgebreidheid van de haaruitval in de toekomst en hoe snel dit zal gaan. Rond het 25ste levensjaar is er vaak al meer zicht op hoe de kaalheid zich ontwikkelt en of er een kans is op het verder vorderen van de huidige kaalheid. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen hoe vervelend het is om op jonge leeftijd een haartransplantatie te ondergaan en er na enkele jaren achter te komen dat er nog veel meer haar  uitvalt. Dit betekent niet dat een haartransplantatie onder de 25 jaar afgeraden wordt, maar dat we er rekening mee moeten houden dat het toekomstbeeld onzeker is en er na de behandeling aangeraden wordt om te starten met haaruitval remmende middelen. Als de kaalheid nog beperkt is wordt er soms juist eerst met haaruitval remmende middelen gestart alvorens een haartransplantatie in te plannen.

We vertellen u graag meer

Wilt u meer weten over vanaf wanneer een haartransplantatie een goede behandeling is? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult. U mag uw vraag natuurlijk ook via ons contactformulier stellen.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.