Bekend van:
Veelgestelde vragen haartransplantatie – Haarkliniek De Kroon

Veelgestelde vragen haartransplantatie

We krijgen van onze cliënten vaak dezelfde vragen over de haartransplantatie.

We zetten een paar veelgestelde vragen voor u op een rij. Is er toch nog iets onduidelijk? Laat het ons gerust weten. Onze specialisten staan u graag te woord.

Hoe ga ik haaruitval tegen?

Wanneer u last heeft van beginnende kaalheid of toenemende haaruitval, begrijpen we dat u hier iets aan wilt doen. Er zijn tal van producten op de markt die haaruitval tegen moeten gaan: van shampoos tot vitaminen en zelfs medicijnen op recept. Hoewel deze preventieve middelen mogelijk bijdragen aan het terugdringen van haaruitval, krijgt u er uw verloren haar niet mee terug.

Welke behandelmethoden bestaan er voor kaalheid?

Om kaalheid daadwerkelijk te behandelen en weer haar op uw hoofd te laten groeien waar het uitgevallen is, kunt u kiezen voor een haartransplantatie. We maken hierbij onderscheid tussen de FUT- en FUE-haartransplantatie.

Wat is het verschil tussen de FUE- en FUT-methode?

 

FUE en FUT zijn twee verschillende behandelmethoden van een haartransplantatie. Er zijn diverse belangrijke verschillen tussen de twee:

FUT-haartransplantatie

Bij een FUT-haartransplantatie verwijdert een van de artsen een reepje huid van het achterhoofd, waarna de grafts van dit stuk huid worden getransplanteerd. Uw hoofd hoeft voorafgaand aan de behandeling niet geschoren te worden. Deze techniek laat echter een zichtbaar litteken achter. In veel gevallen valt het haar hieroverheen.

FUE-haartransplantatie

Bij een FUE-haartransplantatie scheert een van onze artsen uw hoofd van tevoren en verwijdert hij de grafts zonder een stuk uit uw hoofdhuid weg te hoeven snijden. In tegenstelling tot na de FUT-methode is het herstel na een FUE-behandeling erg snel: u kunt dezelfde dag nog zelf naar huis en het behandelde gebied herstelt binnen twee weken. Deze behandeling laat minimaal zichtbare littekens achter en is een minder belastende, maar zeer effectieve methode.

 

Hoelang duurt een FUE-haartransplantatie behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts (haarzakjes) dat moet worden getransplanteerd. Gemiddeld duurt een haartransplantatie tussen de 7 en 9 uur.

Hoeveel haren worden er getransplanteerd?

Dit hangt volledig af van de grootte van het ontvangstgebied, de conditie van het donorgebied, de haarkleur en de gewenste haardichtheid van de cliënt. Een van onze ervaren haartransplantatie-artsen beoordeelt de status van uw haar en geeft u een indicatie van het aantal grafts dat benodigd is voor een optimaal en natuurlijk resultaat.

Doet de behandeling pijn?

Doordat de behandeling onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, is de pijn minimaal. Uw hoofdhuid kan wat strak aanvoelen vanwege de verdoving. Dit is volkomen normaal. Het gevoel zal binnen een paar dagen verdwijnen.

Hoe lang duurt het voor mijn hoofd weer genezen is na de behandeling?

Doordat we geen nietjes of hechtingen hoeven te gebruiken, is de herstelperiode na een FUE-haartransplantatie doorgaans vrij kort. Meestal is het donorgebied binnen een week al genezen.

Hoe lang kan ik van het resultaat van een FUE-haartransplantatie genieten?

Het resultaat van FUE-haartransplantaties is permanent. Na de behandeling geniet u levenslang van een natuurlijke, volle coupe.

Meer informatie of een afspraak maken?

Mocht u toch nog vragen hebben over de haartransplantatie, dan staan we u uiteraard graag te woord. Neem contact met ons op voor meer informatie of plan een gratis
consult in.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.